Crvenilo, ljuskanja, peckanje i sjaj kože koje se ponekad ne može sakriti jednim slojem pudera dovodi do lica nalik na masku koja nakon cjelodnevnog nošenja može postati opterećenje. Kako bi postigli savršen ten samo jednim slojem pudera slijedite ovih nekoliko jednostavnih koraka.

One koje imaju problema s aknama najbolje znaju koliki je trnovit i težak put pri odabiru pudera koji će u trenu prekriti nesavršenosti na koži, ali ih ujedno i liječiti kako stvar ne bi postala još gora kada na kraju dana skinu šminku. Crvenilo, ljuskanja, peckanje i sjaj kože koje se ponekad ne može sakriti jednim slojem pudera dovodi do lica nalik na masku koja nakon cjelodnevnog nošenja može postati opterećenje. Kako bi postigli savršen ten samo jednim slojem pudera slijedite ovih nekoliko jednostavnih koraka.

1. Dobra priprema

Mnogi vizažisti ističu kako je za blistav i prirodan izgled našminkane kože vrlo važna priprema. Kao što bi pobrusili stol koji mislite lakirati, dobar piling ili temeljito čišćenje kože i hranjiva krema prije nanošenja šminke, bitna je stavka pri potpunom iskorištavanju svih potencijala podloge i ostalih proizvoda za uljepšavanje koje mislite nanijeti na vaše lice. Pripazite samo da sredstva za čišćenje lica budu dovoljno blaga za svakodnevnu upotrebu kako ne bi napravila dodatne probleme na vašoj koži.

Temeljito čišćenje lica bitna je stavka pri potpunom iskorištavanju svih potencijala podloge i ostalih proizvoda za uljepšavanje koje mislite nanijeti na vaše lice.

2. Neobičan, ali vrlo učinkovit trik

Ako ste pretjerali s kremom za akne i sada vam se koža ljuska, a morate ubrzo izaći iz kuće, poslužite se malim trikom. Možda će se na prvu činiti neobično, ali blagi selotejp privremeno i u samo nekoliko sekundi riješit će taj nezgodan problem. Blagi selotejp skinut će suhu kožu s vašeg lica bez da je ošteti, a potom umasirajte malo hidratantne kreme na suhe djelove lica i spremni ste za nanošenje šminke.

3. Lagana podloga, ali s visokim stupnjem prekrivanja

Razni korektori koji se nanose prije ili poslije podloge mogu vam pomoći da prekrijete jače istaknute akne ili mrlje na vašem licu. Zeleni ili korektori hladnijih nijansi boje breskve neutralizirat će ožiljke nastale od akni, no s nanošenjem trebate biti umjereni. Korektore nanosite laganim tapkanjem jagodicom prsta na zahvaćeno područje.

Mnogi misle da su za kožu sklonu aknama potrebne teške podloge koje se nanose u nekoliko slojeva kako bi se prekrili svi nedostaci i postigao savršen ten. No trebali bi birati lagane podloge s visokim stupnjem prekrivanja poput Vichy Dermablend [3D Correction] korektivnog pudera koji će ujednaćčiti ten u samo jednom sloju, izbjegnuti efekt maske i pružiti prirodan izgled.

Poznata make up artistica Simona Antonović do ovog se korektivnog pudera još nije susrela s dovoljno kvalitetnim proizvodom s kojim bi lako i jednostavno mogla pomoći klijenticama u borbi s aknama i drugim nepravilnostima lica, ali i preporučiti im ga za stalnu upotrebu.

U videu je pokazala kako se pravilnom upotrebom Vichy Dermablend 3D korektivnog pudera u samo jednom sloju može postići savršen ten i prirodan izgled kože čak i kod one najzahtjevnije.

Sad je pravo vrijeme da isprobate ovaj puder s visokom moći prekrivanja jer u ovlaštenim ljekarnama uz kupnju Vichy Dermablend [3D Correction] korektivnog pudera na poklon dobivate kozmetičku torbicu s pokojim iznenađenjem unutar nje, a akcija traje do isteka zaliha.

4. Dodajte malo svježine

Nakon što ste dobro prekrili sve nedostatke i napravili konture, ako je potrebno, ne zaboravite dodati malo svježine licu kako ne bi ostalo 'dosadno'. Svjetliji puder odnosno highlighter nanesite na kosti jagodica, na korijen nosa, na kosti obrva i tik iznad usne kako bi ih učinili putenima i eventualno malo vizualno povećali. Ne zaboravite dodati i malo boje, na vaše jagodice kako bi postigli prirodan i zdrav izgled.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju