Odjeća koju nosimo itekako utječe na naše raspoloženje. Dokazali su to i brojni stručnjaci u svojim istraživanjima, posebno onim koja se tiču utjecaja boja. Većina je to već iskusila u životu - iz ormara izvadite neki komad u posebnoj boji, odjenete ga i nekako se osjećate poletnije i bolje.

Tako je i Franka Batelić svoj dan odlučila uljepšati kaputom u prekrasnoj nijansi ljubičaste.

Za početak veljače u boji. Život je lijep, napisala je Franka na svojem službenom profilu na Instagramu uz fotografije na kojima pozira u fantastičnom predimenzioniranom kaputu.

U pitanju je model hrvatskog brenda Krie Design, iza kojeg stoji dizajnerica Kristina Burja. Kaput s efektnom velikom kragnom i naglašenim ramenima u struku se veže remenom, a Franka ga je kombinirala s crnim odjevnim komadima i čizmama.

Zahvaljujući tome, boja kaputa još više je došla do izražaja. Ljubičasta nastaje kombinacijom tople i energične crvene te hladne plave boje, a ima svojstva obiju boja. Simbolizira pravednost i dostojanstvo, a s godinama je postala simbol i za ravnopravnost spolova i snagu žena.

Smatra se i kraljevskom bojom jer je zbog kompliciranog postupka izrade ljubičasta boja za tkanine nekada koštala kao suho zlato i zato je bila rezervirana samo za kraljeve i kraljice tj. najbogatije ljude.

Lijepoj Franki ljubičasta boja pristaje savršeno, a to je nedavno dokazala još jednom kombinacijom, u kojoj je dominiralo ljubičasto baršunasto odijelo, također s potpisom Krie Designa.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju