Unikatni dubrovački odjevni suveniri 'From Dubrovnik With Love' nastali su u svrhu očuvanja tradicije ručnog rada, ali i populariziranja dubrovačkog kulturnog nasljeđa. Sve je krenulo s espadrilama inspiriranima Jadranom

Brend 'From Dubrovnik With Love' započeo je u kućnoj radinosti Dubrovčanke Lene Šutić i njene majke koje su u moru tipičnih hrvatskih suvenira htjele ponuditi gostima (ali i domaćima) nešto novo, nosivo i unikatno.

Unikatni dubrovački odjevni suveniri 'From Dubrovnik With Love' nastali su u svrhu očuvanja tradicije ručnog rada. Sve je krenulo s espadrilama inspiriranima Jadranom

'Krenuli smo s espadrilama koje su inspirirane Jadranom, Mediteranskim podnebljem, ljepotom naših malih ribarskih mjesta, ali i Konavlima, našim ponosom. Svaka espadrila sadrži elemente ručnog rada i u svaki detalj je uloženo puno preciznosti, ljubavi i strpljenja', priča Lena Šutić. Nakon što su espadrile predstavili na Instagramu i Facebooku rasprodale su se u dva dana, a među kupcima bilo je i stranaca i lokalnih ljudi.

Dok užurbano spremaju sljedeću turu espadrila, 'From Dubrovnik With Love' izbacio je i kolekciju Aime koju je dizajnirala i osmislila Lena Šutić, a izradile su je vrijedne ruke gospođa iz DEŠA-e, nevladine organizacije koja djeluje u Dubrovniku od početka Domovinskog rata. Njezin je cilj bio pomoći ženama žrtvama rata i njihovim obiteljima, kako bi se lakše suočile i nosile s teškoćama u kojima su živjele.

SPOJ KONAVLA, MILANA I NEW YORKA

DEŠA-in program je stvoren kako bi se žene involvirale u kreativni proces stvaranja da bi se lakše nosile s traumama, da bi se ponovno osjetile korisnima i na taj način vratile vjeru u sebe i svoje sposobnosti.

'Iako je lokalcima DEŠA-ino djelovanje uvelike poznato, na proljeće su me zamolile da im pomognem udahnuti novi život u tradicionalnu odjeću i na taj način je popularizirati i približiti mlađoj generaciji žena. Željeli smo zadržati elemente Konavoskog veza, duha primorja i otoka.

Međutim, budući da sam studirala modu, fotografiju i novinarstvo u Milanu i New Yorku, gdje sam živjela zadnjih 5 godina, kolekcija je nadahnuta i uličnim stilom ovih modnih prijestolnica.

Tkanine koje smo koristili pri izradi su 100 posto organske. Sav prihod od prodane odjeće ide upravo organizaciji DEŠA. Izbacili smo tek dvije, tri fotografije odjevnih komada, a interes mladih žena i djevojaka je već neočekivano velik, a naš inbox prepun pitanja o tome gdje se mogu kupiti', veseli se Lena.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju