Frontline Combo je sredstvo protiv buha i krpelja koje djeluje preventivno s trajanjem djelovanja od 1 mjeseca.

Frontline sprej i ampula sadrže djelatnu tvar fipronil, koji je insekticid i akaricid iz skupine fenilpirazola.

Frontline sprej trenutno djeluje na odrasle oblike buha i jedini je preparat koji se bez bojazni može koristiti kod vrlo mladih štenaca, može se koristiti već od 2. dana života, a štiti ih od novih naleta buha sljedećih 6 tjedana.

Sprejem trebate našpricati cijelog štenca, a tako našpricani štenac zaštićen je 30 dana (protiv krpelja). Sprej špricajte od repa prema glavi, odnosno suprotno od rasta dlake, razmičući dlaku tako da preparat dođe do same kože, koristite pri tome rukavice. Pošpricajte i glavu štenca, ali pazite da preparat ne dospije u oči. Nakon toga, rukavicama dobro utrljajte preparat u kožu. Psića se ne preporuča kupati šamponima 2 dana prije i poslije primjene Frontlinea.

Djelatna tvar Frontline-a ubija buhe, ali ne odmah nego u toku slijedećih 6-18 sati, tako da u međuvremenu stignu položiti svoja jaja. Istim sprejem možete tretirati i stan jer da biste zaustavili invaziju buha, morate tretirati Vašeg ljubimca, potrebno je na odgovarajući način tretirati i cijeli stan ili kuću, te ostale kućne ljubimce poput maca, kunića, tvorova, ježeva i slično. Naravno, potrebno je paziti da se preparat koji koristite može upotrijebiti za neku od navedenih vrsta, u tu svrhu potrebno je pažljivo pročitati uputu proizvoda protiv buha i krpelja.

Za tretiranje prostora možete upotrijebiti i insekticide, poput Biokill spreja, Neo-pitroid praška te Rug Patrol praška.

U veterinarskim ambulantama i ljekarnama možete nabaviti i Frontline Combo (ampule) čije djelovanje podrazumijeva i onemogućavanje ženke buhe da se razmnaža (ograničava se proizvodnja jajašaca, a iz položenih jaja se ne može razviti odrasli oblik buhe), a ujedno djeluje i protiv krpelja. Frontline Combo ampulu je indicirano primijeniti u štenaca starijih od 8 tjedana, Frontline Combo učinkovito štiti od buha i krpelja tijekom mjesec dana, za čim bolju zaštitu treba se ovaj preparat koristiti svaki mjesec. Ovdje je bitno reći da vrlo rijetko odrasla buha skoči sa životinje na životinju, u pravilu se napad buha događa iz okoliša, tj. mlada buha skoči na psa ili mačku iz tepiha, prekrivača, fotelje…

ZAŠTO KORISTITI FRONTLINE COMBO?

Frontline Combo je sredstvo protiv buha i krpelja koje djeluje preventivno s trajanjem djelovanja od 1 mjeseca. Koristi se i onda kada su buhe nastanile psa pa ih treba ubiti. Frontline ubija buhe u vrlo kratkom roku, a sadrži i djeltnu tvar koja sprečava razmnožavanje buha te se tako onemogućuje da jajašca buhe postanu nove mlade buhe spremne za invaziju iz naših tepiha ili prekrivača vašeg psa.

Frontline COMBO je dovoljno primijeniti jednom mjesečno, ubija buhe i krpelje i ima dokazani zaštitni učinak protiv bolesti koje prenose krpelji. Frontline Combo sprječava kontaminaciju okoliša s jajašcima buhe i i predstavlja kompletnu zaštitu kako za pse tako i za mačke. Također, Frontline Combo je siguran za upotrebu kod mladunčadi, gravidnih životinja i životinja koje doje te prvi izbor veterinara. Brojne studije dokazuju činjenicu da je Frontline izuzetno siguran proizvod za sve starosne kategorije naših pasa i mačaka.

Frontline COMBO je sredstvo protiv vanjskih parazita (insekticid/akaricid) za pse i mačke. Dvije aktivne tvari omogućuju dvostruko djelovanje i učinak kompletne zaštite:

FIPRONIL ima dugotrajno insekticidno i akaricidno djelovanje. Kontaktno (preko tijela buhe ili krpelja ulazi u njihov organizam) ubija buhe, krpelje, uši i pauši.
S – METOPREN spriječava razmnožavanje buhe. .

Frontline COMBO® ubije buhe i krpelje u kontaktu s aktivnom tvari. Djeluje na živčani sustav parazita. Na živčani sustav sisavca nema nikakav učinak, pa je zato vrlo siguran. Kako prekida razvoj buha, Frontline COMBO®sprječava razvoj novih buha u okolini životinje, pa se time spriječava ponovna invazija mladih buha iz okoliša koje inače mogu čekati svoju priliku i do 6 mjeseci u formi otporne kukuljice.

Frontline COMBO® prekida razvoj buha u svim stadijima. Buhe u okolišu se ne razvijaju te se psi i mačke ne mogu ponovno infestirati.

Krpelji – istinska opasnost! Samo Frontline COMBO dokazano štiti od bolesti koje prenose krpelji

Krpelji prenose opasne bolesti kao što su piroplazmoza, lajmska borelioza ili erlihioza. U prosjeku je potrebno 48 sati za prijenos bolesti na pse i mačke od trenutka početka hranjenja krpelja. Stoga je nužno potrebno upotrijebiti antiparazitik kao što je Frontline COMBO®, koji ubija krpelje unutar 48 sati. Frontline COMBO® nije repelent i ne odbija krpelje, pa iako možemo krpelja naći na ljubimcu, Frontline COMBO® će ga spriječiti da prenese bolest, što garantira brzo uginuće krpelja. Inače, učinak odbijanja je vrlo poželjan, ali sredstva koja taj učinak jamče vrlo lako se ispiru vodom i ljubimac može lako ostati bez zaštite. Frontline Combo ima tu prednost da se ne može ukloniti iz kože niti uranjanjem u vodu niti šamponiranjem, naime, nakon šamponiranja iz lojnih žlijezda se ponovno na površinu kože i dlake izlučuje Frontline i zaštita je opet uspostavljena.

Nakon tretiranja s Frontline COMBO®-m, sredstvo se zbog posebnog nosača ravnomjerno rasporedi po cijelom tijelu. Ulazi u dlačne tobolce i tu se pohranjuje, zaštićen od kiše, šampona i vode prilikom kupanja. Kako se raspoređuje u mastima kože, oblaže dlaku i zato dugotrajno djeluje.

*Ljubimce ne smijemo kupati 48 sati prije ili poslije nanošenja sredstva.

Kao sastojak masti kože, prenosi se na dlaku gdje dugo ostaje djelotvoran. Učinkovitost ostaje nepromijenjena pa ga je zato dovoljno primijeniti jednom mjesečno.

Frontline COMBO ne djeluje sustavno već se zadržava u koži. Zato je vrlo siguran. Frontline COMBO je jednako siguran za upotrebu kako u mačaka tako i u pasa. To je osobito važno kada u istom domaćinstvu žive oba ljubimca. Siguran je za primjenu u mladunčadi starije od 2 mjeseca, u gravidnih kuja i mačaka, te životinja koje doje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju