Plesačice ulažu puno rada i truda kako bi se bavile poslom koji vole, a na kraju su nagrađene fenomenalnom figurom koju svatko od nas može samo poželjeti. Iako na tome najviše mogu zahvaliti plesu, još uvijek imaju pokojeg asa u rukavu koji im pomaže da izgledaju bez greške. Zato smo razgovarali s poznatom plesačicom Gabrielom Pilić, koja je s nama podijelila svoje male beauty tajne koje i mi lako možemo kopirati.

Galerija Gabriela Pilić NuBody by NuFace Gabriela Pilić +16 Gabriela Pilić

Važno je ono što nosiš i kako to nosiš
S godinama sve više i sve bolje poznaješ svoje tijelo, tako sam i ja prošla kroz raznorazna oblačenja i iskustva i znam što mi dobro stoji, pa onda uvijek biram kroj koji će mi istaknuti dužinu nogu ili ih učiniti vizualno duljima. Nosim one komade koji imaju prorez na nozi ako je riječ o dužoj haljini i volim lepršave materijale. Jednako tako shvaćaš i koji su tvoji aduti i u kojim pozama će do izražaja doći tvoje najbolje strane. Malo se zarotiraš, izdužiš i onda tijelo izgleda puno drugačije negoli kad je u opuštenom stanju, rekla je Gabriela.

Najbolje ćemo se osjećati upravo u onome što nam najbolje stoji, a kako bi ono što nosimo i izgledalo bolje na nama, Gabriela nam je otkrila još jedan trik.

Plesačice uvijek paze da imaju preplanuli ten jer osim što izgledamo tanje i vitkije, uz tamniji ten više dolaze do izražaja konture mišića, što je jako važno u poslu kojim se bavim. Vjerujem da isto vrijedi i za one koji se ne bave plesom jer svi želimo izgledati dobro i osjećati se zadovoljno i ispunjeno u svojoj koži, objasnila je Gabriela.

Gabriela Pilić - 17 Gabriela Pilić - 17 (Foto: Nova Studio)

Tajna prekrasne kože
Za plesačice je lijepa i meka koža gotovo jednako bitna kao i tjelovježba koja ih održava u formi. Upravo zbog toga Gabriela svakodnevno provodi male rituale koje gotovo pobožno prati kako bi uvijek bila najbolja verzija sebe.

Svaku večer cijelo tijelo namažem kremom. Prije sam znala biti lijena, pa sam se često mazala kremom ujutro. Međutim ako se namažem ujutro i odem na trening, na koži imam ljepljivi osjećaj, koji mi se nikako ne sviđa. Ovako se navečer koža nahrani i ljudi mi često hvale kožu tijela, da je glatka i njegovana, rekla je Gabriela Pilić i dodala:

Iako je genetika ključna u tome kakav oblik kosti i tip mišića imaš, uvijek gledam da izvučem najviše iz sebe. Ples je tu za mene odigrao veliku ulogu jer kako koristimo spiralne pozicije, on formira vretenaste mišiće na tijelu. Kako se oni izdužuju, tako i naše noge izgledaju elegantnije i dulje. No budući da uvijek želim biti najbolja verzija sebe, na meni je da te mišiće istaknem najbolje što mogu. Tu mi uvelike pomaže NuBody by NuFace jer stimulira kožu mikrostrujom i čini je čvršćom i glađom, pa tako mišići više dolaze do izražaja.

Gabriela Pilić Gabriela Pilić (Foto: Nova Studio)

Ovaj mali, ali snažan luksuzni uređaj postao je najbolji prijatelj njezine kože jer se aktivno bori s opuštenom kožom i narančinom korom, koja ne zaobilazi ni one koji su odličnoj formi. Njegove četiri elektrode nježno prianjaju uz kožu tijela i mikrostrujnim valovima uspješno tretiraju željeno područje.

Prije sam znala noge mazati uljima i umatati ih u foliju kako bih se riješila celulita, što je uzimalo puno vremena, a i pitanje jest koliko je bilo učinkovito, tako da sam presretna što sam pronašla puno elegantnije, ugodnije i učinkovitije rješenje od toga. Uz NuBody by NuFace se dobije hidrirajući gel pomoću kojeg mikrostruja bolje prodire u kožu tijela, tako da ga svaku večer namažem nakon tuširanja i tretiram područja koja me najviše muče. Uvijek pazim da uređaj zadržim na dijelovima tijela na kojima mi je koža opuštenija ili na kojima imam najviše celulita i onda kružnim pokretima na najjačoj brzini nastojim ukloniti nepravilnosti, objasnila je Gabriela.

Hidrirajući gel nanosi se prije tretiranja tijela NuBody by NuFace uređajem Hidrirajući gel nanosi se prije tretiranja tijela NuBody by NuFace uređajem (Foto: Nova Studio)

NuBody by NuFace, koji se može nabaviti u Rox Beauty Storeu u Ilici 54 ili putem njihova webshopa, nudi tri jačine rada – minimalnu, srednju i maksimalnu snagu rada, a na nama je da odaberemo onaj koji nam najviše odgovara. Uređaj bi trebalo koristiti po pet minuta dnevno svaki dan kroz 60 dana kako bismo vidjeli najbolje rezultate, a potom smanjiti njegovo korištenje na dva do tri dana tjedno.

Ja sam tek na početku ovog putovanja jer ga koristim tek nešto više od mjesec dana, no prve rezultate sam vidjela vrlo brzo i zato ga toliko i volim. Super mi je što se za takve tretmane ranije moralo ići u kozmetičke salone, a sada to mogu obavljati praktički iz naslonjača dok gledam seriju, rekla je Gabriela.

NuBody by Nuface pomaže učvršćuje i zateže kožu na mjestima koja nas najviše muče NuBody by Nuface pomaže učvršćuje i zateže kožu na mjestima koja nas najviše muče (Foto: Nova Studio)

Osim ovog rituala, Gabriela je stvorila još jednu dobru naviku oko koje nema kompromisa, a za koju smatra da itekako pomaže u održavanju njezine kože prekrasnom i njegovanom.

Ja se volim otuširati navečer i ne mogu si zamisliti da odem u krevet bez toga. Uvijek se nastojim natjerati na tuširanje jer me ono opusti nakon cijelog radnog dana. Osim toga, često kažu da je bolje tuširati se navečer jer se tijekom spavanja koža obnavlja, pa mi je u interesu pomoći joj u tome najviše što mogu tako što neću u krevet donijeti nečistoće i prljavštine koje su se nakupile na koži tijekom dana, objasnila je Gabriela.

Gabriela Pilić Gabriela Pilić (Foto: Nova Studio)

Bitno je tijelo nahraniti izvana i iznutra
Dan mi počinje tako da ustanem i popijem dvije čaše tople vode – jednu običnu i jednu s iscijeđenim limunom i pojedem žlicu meda jer kažu da je to dobro za imunitet. Pazim da je temperatura vode zapravo jednaka temperaturi želuca, rekla je Gabriela.

Iako bismo najradije zavidnu liniju stekli uz minimalno truda, takvo što je gotovo nemoguće. S time se slaže i Gabriela, koja smatra da je rad na zdravom načinu života put do sretnije i zadovoljnije inačice sebe.

Gabriela Pilić Gabriela Pilić (Foto: Nova Studio)

Najveći beauty savjet koji mogu dati jest zdrava prehrana i kvalitetna tjelovježba. Ja sam to vidjela po sebi, po svojoj koži i licu. Ako jedem kvalitetnije i raznovrsnije, onda je i koža sjajnija i zdravija. Osobno se nisam odrekla ugljikohidrata jer smatram da su važni za nekog tko se toliko bavi fizičkom aktivnošću, no ipak gledam da ih unosim preko dana, dok navečer najčešće jedem proteine. S obzirom na to da sam ja cijeli život u treningu, čim sam se prestala intenzivnije baviti plesom, odmah sam primijetila promjenu na sebi. Tako da je vrlo važno vježbati barem tri puta tjedno i napraviti što više koraka dnevno. Najvažnije je potrošiti onoliko koliko si unio i to je zapravo tajna održavanja željene linije, zaključila je Gabriela.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Rox Beauty po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju