Kako proljeće donosi mnoštvo raznih vrsta šarenog i ukusnog sezonskog voća, poput jagoda, marelica, trešanja, višanja te najrazličitijih bobica, uživajte u pripremi zimnice uz proizvode za pomoć pri ukuhavanju.
Dr. Oetker predstavlja novi proizvod za pomoć pri ukuhavanju – Džemfix Super 3:1, idealan za pripremu izrazito voćnih marmelada, pekmeza, džemova i želea. Uz njega, potrebno je dodati čak tri puta manje šećera nego u tradicionalnom načinu pripreme (na 1250 g voća ide samo 350 g šećera) te su potrebne samo 3 minute kuhanja čime se štedi vrijeme i novac.
>> Sirove namirnice: Recept za čaroliju šumskog voća
Može se koristiti sa svježim i smrznutim voćem, a novitet je kako se ukuhavati može i sa tekućim sladilima čime posebno odgovara dijabetičarima. Svojom jedinstvenom recepturom Džemfix Super 3:1 pomoći će i početnicima da brzo i jednostavno naprave slatku zimnicu i svježe voće pretvore u neodoljive marmelade, džemove i želee.
Recept za džem od jagoda i brusnica
Vrijeme pripreme do 40 minuta, dostatno za 6 staklenki po 200 ml
Sastojci:
700 g jagoda (vagane pripremljene)
100 g suhih brusnica
200 ml soka od jabuke
1 omot Dr. Oetker limunske kiseline
1 omot Dr. Oetker Džemfixa Super 3:1
350 g šećera
Priprema: Jagode operite, proberite, narežite na četvrtine i izvažite 700 g. Brusnice i usitnite.
Postupak: Jagode, brusnice, sok od jabuke i limunsku kiselinu u velikom loncu dobro promiješajte sa šećerom i Džemfixom Super 3:1. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.