Razvaljano prhko tijesto koje ste napravili od brašna, šećera, jaja i maslaca prebacite preko kalupa košarica i utisnite ga u njih. Probodite par puta vilicom i košarice pecite u pećnici 10 minuta na 180°C.
>> Recept za slučajnu i jako čokoladnu tortu
Rastopljenom čokoladom za kuhanje premažite pečene košarice.
Na laganoj vatri rastopite šećer i kada je poprimio smeđkastu boju maknite ga s vatre i uz konstantno miješanje dodajte maslac.
Kada se maslac otopio uz miješanje dodajte slatko vrhnje dok se svi sastojci lijepo ne sjedine.
Vratite karamel na laganu vatru i miješajte ga dok se ne zgusne. Dodajte krupno nasjeckani kikiriki (oljušteni, ne slani) i sve zajedno kratko promiješajte.
Nakon što ste karamel malo ohladili, vrijeme je da s njime napunite košarice i da uživate u ovom čarobnom slatkom doživljaju.
Video vodič kroz spremanje ovog ukusnog obroka pogledajte na Kuhari.com.