Košarice od čokolade i kikirikija čaroban su i slatki doživljaj koji vam neće oduzeti previše vremena za pripremu, a pružit će vam slatko zadovoljstvo kojem ćete teško odoljeti

Razvaljano prhko tijesto koje ste napravili od brašna, šećera, jaja i maslaca prebacite preko kalupa košarica i utisnite ga u njih. Probodite par puta vilicom i košarice pecite u pećnici 10 minuta na 180°C.

>> Recept za slučajnu i jako čokoladnu tortu

Rastopljenom čokoladom za kuhanje premažite pečene košarice.

Na laganoj vatri rastopite šećer i kada je poprimio smeđkastu boju maknite ga s vatre i uz konstantno miješanje dodajte maslac.

Kada se maslac otopio uz miješanje dodajte slatko vrhnje dok se svi sastojci lijepo ne sjedine.

Vratite karamel na laganu vatru i miješajte ga dok se ne zgusne. Dodajte krupno nasjeckani kikiriki (oljušteni, ne slani) i sve zajedno kratko promiješajte.

Nakon što ste karamel malo ohladili, vrijeme je da s njime napunite košarice i da uživate u ovom čarobnom slatkom doživljaju.

Video vodič kroz spremanje ovog ukusnog obroka pogledajte na Kuhari.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju