U ovo doba godine, Belgijanci kao najveći proizvođači čokolade rade punom parom. Upravo su čokoladne pisanice, zečići i pilići najčešći znak pažnje koji najbližima poklanjamo za Uskrs

Uskršnji zečevi u svim veličinama i oblicima, pisanice, pilići kao i sve vezano za najveći katolički blagdan najčešći su znakovi pažnje koji se poklanjaju za Uskrs.

'Mi radimo različite uskršnje motive, poput velikih jaja koja se ručno oslikavaju, a imamo i mnogo modernih uzoraka. Vrlo dobro se prodaju veliki uskrsni zečevi. Sada je obitelj kupila jednog velikog zeca kojeg zajednički grickaju' otkrila je proizvođačica čokolade, Felicitas Proprietor.

Najveći proizvođači čokolade, Belgijanci, u ovo doba godine rade punom parom. Radionica čokolade ove obitelji smještena je u kuhinji nekadašnjeg velikog vladara Napoleona.

U njegovo vrijeme čokolada je služila za podizanje energije, a i sam veliki vojskovođa uživao je u ovoj tamnoj poslastici. Možda i zbog toga što se vjeruje da je ova poslastica dobra za potenciju.

A kako je Napoleon imao osam ljubavnica, u čiju je čast radionica i napravila poseban kalendar, svaka je kockica čokolade dobro došla.

Najpopularnija slastica ove godine je čokoladna pisanica s ispisanim imenom drage osobe koja se posebno naručuje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju