Ako ste lavandu do sada koristili samo kao saveznika u borbi protiv moljaca vrijeme je da otkrijete prave čari ovog nježnog cvijeta. Gastro scena mirisne cvjetove koristi kao dodatak mesnim jelima i salatama, no najpopularnija je ipak u desertima. Isprobajte keksiće s lavandom i uživajte u rapsodiji novog okusa

KEKSIĆI S LAVANDOM

Sastojci:
¾ šalice šećera u prahu
1 žlica cvjetova sušene lavande
140 g maslaca, izrezanog na kockice
1 limunova korica
1  ¾ šalice bračna
3 velika žumanjka
1 šalica kristal šećera( za premazivanje)

>>Šareni kolačići za modno osviještene kuharice

Priprema:
Pomiješajte šećer i cvjetove lavande, dodajte maslac i limunovu koricu.Sastojke miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Potom umiješajte brašno kako bi se svi sastojci povezali. Dodajte žumanjke i umijesite tijesto.

Tijesto oblikujte u kuglu i stavite u hladnjak da odstoji oko pola sata. Ohlađeno tijesto razvaljajte na 1,5 cm debljine te izrežite oblike različitim modlima.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzija. Svaki kolačić uvaljajte u kristal šećer te ih posložite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 12 do 15 minuta, dok ne dobiju blagu žutu boju.

Još slatkih recepata potražite na blogu Cook and Play.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju