Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Desert Pavlova: Hrskava slastica od jagoda

05-06-2011 Piše In Magazin
komentari

Ljubiteljima jagoda recepta za kolače s tom mirisnom voćkom nikada dovoljno. A budući da su rijetki koji im odolijevaju, donosimo vam još jedan recept u kojem se idilično stopljuje s beze korama

Ljubiteljima jagoda recepta za kolače s tom mirisnom voćkom nikada dovoljno. A budući da su rijetki koji im odolijevaju, donosimo vam još jedan recept u kojem se idilično stopljuje s beze korama

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Beze korte i jagode odličan su par za ukusan i lagani deset. U društvu slatkog vrhnja tvore slasticu poznat kao desert Pavlova koji zaista ne iziskuje kulinarsku vještinu i iskustvo.

Sastojci:
4 bjelanjka
20 dag šećera
30 dcl slatkog vrhnja
Vanilin šećer

Beze kora
1. Odvojite jaja. Izmiksajte bjelanjak i šećer dok se smjesa ne zgusne.

2. Zagrijte pećnicu na 80 stupnjeva.

3. Smjesu stavite na masni papir i pecite je sat i pol u prethodno zagrijanoj pećnici

Krema
1. Narežite i zdrobite jagode.

2. Istucite slatko vrhnje. U veći dio šlaga ubacite jagode, a manji dio sačuvajte za dekoraciju.

3. Ubacite vanilin šećer

>> VIDEO: Božanstvena torta od bijele čokolade

>> VIDEO: Prke i čokoladne tortice od jagoda

Na jednu ispečenu koru stavite kremu koji ćete poklopit beze korom. Gornju koru ukrasite šlagom, jagodom i čokoladnim preljevom.

Više u In Magazinu.

Pročitaj još
Pročitaj još