Ljubiteljima jagoda recepta za kolače s tom mirisnom voćkom nikada dovoljno. A budući da su rijetki koji im odolijevaju, donosimo vam još jedan recept u kojem se idilično stopljuje s beze korama
Beze korte i jagode odličan su par za ukusan i lagani deset. U društvu slatkog vrhnja tvore slasticu poznat kao desert Pavlova koji zaista ne iziskuje kulinarsku vještinu i iskustvo.
Sastojci:
4 bjelanjka
20 dag šećera
30 dcl slatkog vrhnja
Vanilin šećer
Beze kora
1. Odvojite jaja. Izmiksajte bjelanjak i šećer dok se smjesa ne zgusne.
2. Zagrijte pećnicu na 80 stupnjeva.
3. Smjesu stavite na masni papir i pecite je sat i pol u prethodno zagrijanoj pećnici
Krema
1. Narežite i zdrobite jagode.
2. Istucite slatko vrhnje. U veći dio šlaga ubacite jagode, a manji dio sačuvajte za dekoraciju.
3. Ubacite vanilin šećer
>> VIDEO: Božanstvena torta od bijele čokolade
>> VIDEO: Prke i čokoladne tortice od jagoda
Na jednu ispečenu koru stavite kremu koji ćete poklopit beze korom. Gornju koru ukrasite šlagom, jagodom i čokoladnim preljevom.
Više u In Magazinu.