Ljubiteljima jagoda recepta za kolače s tom mirisnom voćkom nikada dovoljno. A budući da su rijetki koji im odolijevaju, donosimo vam još jedan recept u kojem se idilično stopljuje s beze korama

Ljubiteljima jagoda recepta za kolače s tom mirisnom voćkom nikada dovoljno. A budući da su rijetki koji im odolijevaju, donosimo vam još jedan recept u kojem se idilično stopljuje s beze korama

Beze korte i jagode odličan su par za ukusan i lagani deset. U društvu slatkog vrhnja tvore slasticu poznat kao desert Pavlova koji zaista ne iziskuje kulinarsku vještinu i iskustvo.

Sastojci:
4 bjelanjka
20 dag šećera
30 dcl slatkog vrhnja
Vanilin šećer

Beze kora
1. Odvojite jaja. Izmiksajte bjelanjak i šećer dok se smjesa ne zgusne.

2. Zagrijte pećnicu na 80 stupnjeva.

3. Smjesu stavite na masni papir i pecite je sat i pol u prethodno zagrijanoj pećnici

Krema
1. Narežite i zdrobite jagode.

2. Istucite slatko vrhnje. U veći dio šlaga ubacite jagode, a manji dio sačuvajte za dekoraciju.

3. Ubacite vanilin šećer

>> VIDEO: Božanstvena torta od bijele čokolade

>> VIDEO: Prke i čokoladne tortice od jagoda

Na jednu ispečenu koru stavite kremu koji ćete poklopit beze korom. Gornju koru ukrasite šlagom, jagodom i čokoladnim preljevom.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju