Sufle od prosa je zdravo, praktično i ukusno jelo. Uz pomoć diva pripremite ovo zdravo jelo i nazdravite hladnim koktelom od svježih sokova!

Martina i Sandra okušale su se u pripravljanju suflea od prosa. Za sufle spretne kuharice će koristiti povrće, mrkvu i poriluk, jaja, feta sir i začine.

Dok se Sandra odlučila za pripremu povrća, Martina je na laganoj vatri rastopila maslac na kojem je popržila povrće.

Za to vrijeme je u posebnoj posudi razmutila dva žumanjka u koje je dodala sol, papar i curry te sitno nasjeckani peršin. Žumanjcima je dodala feta sir i malo mlijeka.

Kuhani proso su dive pomiješale s povrćem te sve zajedno ubacile u smjesu od žumanjaka.

Smjesu kojoj se na kraju dodaje tučeni bjelanjak potrebno je lagamo promiješati.

Gotovu smjesu potrebno je posložiti u manje kalupe za sufle, a u protvan u kojem će se ukusno jelo peći stavlja se voda kako bi se sufle s donje strane kuhao, a s gornje zapekao.

Za desert dive su pripremile koktel od zelenog čaja i voćnih sokova.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju