Izložba 'Idemo na kavu! Pogled zagrebačkih poduzetnika na kulturu konzumiranja kave', na kojoj je fenomen tog slavnog crnog napitka obrađen s različitih aspekata, od povijesti uzgoja do običaja konzumiranja kave, možete pogledati u Etnografskom muzeju.

'Kulturu konzumacije kave željeli smo prikazati kao uobičajeni dio naše svakodnevice, u kojoj je kava redovito prisutna od pedesetih i šezdesetih godina', rekla je autorica izložbe Zvjezdana Antoš.

U prvoj tematskoj cjelini 'Priča o kavi' predstavljena je povijest kave od uzgoja do proizvodnje, uz prikaze lokalnih posebnosti, poput etiopske ceremonije kave te konzumiranja arapske i turske kave.

U dijelu izložbe 'Od kavane do kafića' prikazana je povijest kavana, simbola građanskog društva koje su propadale tijekom socijalizma, nakon čega su se počeli otvarati kafići, od osamdesetih omiljeno mjesto okupljanja Zagrepčana svih naraštaja.

>> VIDEO: Najskuplja kava na svijetu u šalici Snježane Mehun

>> Kavom s kolagenom do blistave kože

U okviru izložbe, koja će biti otvorena do 17. listopada, održat će se i predavanja o kavama i starim zagrebačkim kavanama te degustacije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju