Ukoliko ste ljubiteljica tamne napasti zvane čokolada, možda ćete se oduševiti novim uređajem koji donosi okus čokolade, ali bez kalorija. No, možda ćete ipak zaključiti kako se radi o triku koji ne može zavarati vaše nepce

Na tržištu će se ovih dana pojaviti malo neobičan proizvod namijenjen ljubiteljima čokolade. Riječ je o aerosolu u obliku ruža za usne koji šprica kapljice čokolade u usta.

Nazivaju ga revolucionarnim izumom jer ljubiteljima čokolade omogućava da uživaju u slatkoj napasti, ali bez osjećaja krivnje jer u organizam neunose dodatne kalorije.

Aerosol nazvan 'Le Whif' ljubiteljima tamne napasti donosi okus obične čokolade, čokolade s malinom i mint varijantu, a izumio ga je harvardski profesor David Edwards koji tvrdi da se na taj način može ublažiti želju za čokoladom.

'Kad udahnete čokoladu u usta, odmah osjetite njezin okus na jeziku. Le Whif je novi pristup jedenju. To je zapravo udisanje', pojasnio je Edwards. Udisanje omogućava ljudima da osjete okus čokolade, a da pritom ne unose kalorije u organizam.

Osim čokolade, ova tvrtka nudi aerosol koji zamjenjuje kavu. Te kapljice sadrže količinu kofeina jednaku onoj koja se nalazi u laganom espressu.

>> Stiže čokolada od koje se mršavi

>>Čokolada: Lako dostupni luksuz za sva vremena

Iako revolucionarni, ovi proizvodi teško će moći zamijeniti dodir otopljene čokolade na nepcu kao niti gušt ispijanja prvog macchiata.