Ukoliko ste ljubiteljica tamne napasti zvane čokolada, možda ćete se oduševiti novim uređajem koji donosi okus čokolade, ali bez kalorija. No, možda ćete ipak zaključiti kako se radi o triku koji ne može zavarati vaše nepce

Na tržištu će se ovih dana pojaviti malo neobičan proizvod namijenjen ljubiteljima čokolade. Riječ je o aerosolu u obliku ruža za usne koji šprica kapljice čokolade u usta.

Nazivaju ga revolucionarnim izumom jer ljubiteljima čokolade omogućava da uživaju u slatkoj napasti, ali bez osjećaja krivnje jer u organizam neunose dodatne kalorije.

Aerosol nazvan 'Le Whif' ljubiteljima tamne napasti donosi okus obične čokolade, čokolade s malinom i mint varijantu, a izumio ga je harvardski profesor David Edwards koji tvrdi da se na taj način može ublažiti želju za čokoladom.

'Kad udahnete čokoladu u usta, odmah osjetite njezin okus na jeziku. Le Whif je novi pristup jedenju. To je zapravo udisanje', pojasnio je Edwards. Udisanje omogućava ljudima da osjete okus čokolade, a da pritom ne unose kalorije u organizam.

Osim čokolade, ova tvrtka nudi aerosol koji zamjenjuje kavu. Te kapljice sadrže količinu kofeina jednaku onoj koja se nalazi u laganom espressu.

>> Stiže čokolada od koje se mršavi

>>Čokolada: Lako dostupni luksuz za sva vremena

Iako revolucionarni, ovi proizvodi teško će moći zamijeniti dodir otopljene čokolade na nepcu kao niti gušt ispijanja prvog macchiata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju