Osim što je jedna od najčešćih sastojaka slastica i idealna glazura za slatke delicije, zbog svog svojstva topljenja ovaj je slatki sastojak idealan za oblikovanje. A kada je se prihvati slastičar upisan u Guinnesovu knjigu rekorda čokoladne mogućnosti dobivaju sasvim nove dimenzije

Slastičar koji je svoje ime upisao u Guinnessovu knjigu rekorda, obišao je svijet predstavljajući svoju 'Čokoladnu svjetsku baštinu' koja obuhvaća kosi toranj u Pisi, grčki Partenon, amfiteatar u Rimu, egipatske hramove, Stonehenge, te Slavoluk pobjede.

Za izradu čokoladnih građevina Della Vecchiji je potrebno mnogo strpljenja jer sve što radi, razrađuje do najsitnijih detalja. Tako se i na čokoladnom antičkom amfiteatru iz Rima vidi kako fasada puca, dok je isto tako u detalje izrađen i Ramzesov hram.

Iako je mnogo zahtjevnije, slastičar uglavnom izrađuje velike replike svjetskih znamenitosti, tako da skoro može glavu provući kroz vrata svoje čokoladne Trijumfalne kapije.

No, sigurno jedno od najimpresivnijih njegovih dijela je krivi toranj u Pisi koji prkosi sili gravitacije, baš kao i originalni zvonik katedrale u Italiji.

>> Marcipan i čokolada savršene u borbi protiv stresa

>> Čokolada i piva: Seksi kombinacija za vas i njega

Inače, Mirco Della Vecchia se poslom slastičara bavi od 13 godine. Prošle godine izradio je najveću skulpturu od bijele čokolade na svijetu. Riječ je o 7,96 metara visokoj replici zvonika crkve Svetog Marka u Veneciji.

Za izradu replike upotrijebio je deset tona čokolade i tako se upisao u Guinnessovu knjigu rekorda.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju