Što vam je potrebno?
(za kalup promjera 20cm)
3 jabuke (srednje veličine)
8 žlica zobenog brašna
3 jaja (na sobnoj temperaturi)
2 žlice šečera
1 žličica praška za pecivo
1 žličica klinčića i kardamona (mljevenih ili smrvljenih u mužaru)
2 žlice ulja
2 zlice kakao praha
Marmelada od mandarine ili naranče te datulje i listići badema (za ukras)
>> Kakao šnite: Miris djetinjstva u čokoladnoj poslastici
>> Kineski desert u haljini od kokosa
Miksajte zajedno jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. U posebnoj zdjeli pomiješajte zajedno zobeno brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo te klinčiće i kardamon. Jabuke naribajte pomoću ribeža.
U smjesu od jaja i šećera dodajte ulje. Lagano miksajući paralelno dodavati jabuke i mješavinu brašna. Tijesto treba biti gusto i relativno mokro, slično kao tijesto za muffine. U prethodno zagrijanoj pećnici pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Kada se kolač ohladi premažite ga marmeladom od šljiva. Listiće badema lagano uz miješanje prepecite u tavi bez masnoća te njima posipajte kolač.
Kako bi kolač bio još ukusniji pripremite ga s jabukama iz domaćeg uzgoja. Samo jednim klikom paket svježeg voća stiže na vašu adresu, provjerite kako!
U slast!
Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!
Tko piše ove recepte?
Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod nazivom 'Tatina kuharica'.
Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)