Osim dugotrajnim i predanim radom te prihvaćanjem činjenice da je šef uvijek u pravu, na poslu možete napredovati i pravilnom ishranom. Naime, hrana koju u organizam unosimo za vrijeme provedeno na poslu i te kako utječe na našu efikasnost i koncentraciju. Kontrolom unosa hrane možemo i bolje kontrolirati našu karijeru!

Kako održati energiju cijeli dan?
Tuna, sushi ili bilo koji drugi obrok koji uključuje ribu pomoći će dugotrajnom održavanju energije. Omega-3 kiseline koje se nalaze u ribi pojačavaju koncentraciju i pamćenje.
Đumbirom se poboljšava koncentracija te tako kisik i hranjive tvari brže i lakše stižu do mozga. Mnogima omiljena tuna obiluje aminokiselinama koje mozak koristi za prijenos signala živčanim stanicama. I nikako ne zaboravite piti dovoljno vode kojom ćete spriječiti pojavu umora, glavobolje i loše koncentracije.

Kako povećati kreativnost na poslu?
Salata od avokada s mozzarelom i šakom koštunjavog voća. Avokado obiluje vitaminima E i B6 bitnima za brzu reakciju živčanog sustava odgovornog za prijenos informacija.
Mozzarela je bogata proteinima pomoću kojih vas drži pripravnima, kao i koštunjavo voće (orasi naručito) koje je prava hrana za mozak.

Kako ne podleći pritisku?
Krumpirom i grahom. Možda zvuči čudno i neuobičajeno, ali obrokom koji u sebi sadrži ova dva sastojka bit će bogat ugljikohidratima koji povećava energiju i potiče organizam za lučenjem serotonina koji donosi osjećaj zadovoljstva. Tako ćete istovremeno biti produktivni i 'hladne glave'. Osim toga, zahvaljujući grahu osjećaj sitosti trajat će puno duže.

Koja je hrana idealna za obrok na brzinu?
Frape od banane i bućine sjemenke. Niste li u prilici kupiti ili prethodno napraviti frape od banane, mlijeka i meda, jedna banana biti će isto tako djelotvorna. Šećerom iz voća trenutno ćete povećati razinu šećera u krvi. Djelovanjem proteina, cinka i željeza iz sjemenki osjećat ćete sitost i nakon početnog šećernog poticaja.

>> Hrana koja će zaustaviti starenje

>> Hrana za bolji izgled i trikovi za dulji život

Niste li ljubitelj navedene hrane probajte konzumirati namirnice iz iste prehrambene skupine. U svakom slučaju, odgovarajuća kombinacija proteina i ugljikohidrata idelano su rješenje za obroke u vrijeme kada moramo biti koncentrirani, smireni i produktivni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju