Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Jagodna rapsodija gotova u trenu!

29-05-2012 Piše Zadovoljna
komentari

Slasne i ukusne jagode mirišu sa svih strana pa bi bila prava šteta ne iskoristiti to ukusno voće za jedan dobar, a za pripremu vrlo jednostavan kolač koji će se svidjeti svim ljubiteljima ovog jarko crvenog voća

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Sastojci za prhko tijesto:
350 g brašna
160 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200 g maslaca/margarina
1 jaje

Sastojci za kremu:
1 kiselo vrhnje
100g šećera
1 jaje
Aroma vanilije (ili žličica vanilin šećera)
Žličica gustina
Oko 200 g jagoda

Za posipanje:
Šećer u prahu.

Priprema
1. Umijesite tijesto od sastojaka, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku otprilike 20 minuta. Dok se tijesto hladi, operite jagode, iscijedite ih, prepolovite i ostavite sa strane.

>> Voćni deserti koje možete jesti bez grižnje savjesti

>> Bob i artičoke: Neodoljiva proljetna kombinacija

2. Tijesto položite u lim za pećenje te ga izbockajte vilicom. Tijesto staviti peći na 170°C na 10 minuta.

3. U međuvremenu pripremite kremu, pomiješajte kiselo vrhnje, šećer, jaje, aromu vanilije i gustin.

4. Nakon deset minuta izvadite tijesto, premažite ga nadjevom i ukrasite polovicama jagoda po nadjevu. Vratite u pećnicu i pecite još 25 do 30 minuta, dok se krema ne zgusne.

5. Kolač ohladite i posipajte šećerom u prahu.
Jagode u kolaču možete zamijeniti i nekim drugim voćem ili udvostručiti količinu kreme.

Još slasnih recepata potražite na blogu Amaterka!

Pročitaj još
Pročitaj još