Sastojci za prhko tijesto:
350 g brašna
160 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200 g maslaca/margarina
1 jaje
Sastojci za kremu:
1 kiselo vrhnje
100g šećera
1 jaje
Aroma vanilije (ili žličica vanilin šećera)
Žličica gustina
Oko 200 g jagoda
Za posipanje:
Šećer u prahu.
Priprema
1. Umijesite tijesto od sastojaka, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku otprilike 20 minuta. Dok se tijesto hladi, operite jagode, iscijedite ih, prepolovite i ostavite sa strane.
>> Voćni deserti koje možete jesti bez grižnje savjesti
>> Bob i artičoke: Neodoljiva proljetna kombinacija
2. Tijesto položite u lim za pećenje te ga izbockajte vilicom. Tijesto staviti peći na 170°C na 10 minuta.
3. U međuvremenu pripremite kremu, pomiješajte kiselo vrhnje, šećer, jaje, aromu vanilije i gustin.
4. Nakon deset minuta izvadite tijesto, premažite ga nadjevom i ukrasite polovicama jagoda po nadjevu. Vratite u pećnicu i pecite još 25 do 30 minuta, dok se krema ne zgusne.
5. Kolač ohladite i posipajte šećerom u prahu.
Jagode u kolaču možete zamijeniti i nekim drugim voćem ili udvostručiti količinu kreme.
Još slasnih recepata potražite na blogu Amaterka!