Moderatorica MasterChefa Hrvatska bit će jedna od najsvestranijih hrvatskih novinarki i scenaristica Jasna Nanut. Jasna će preuzeti voditeljsku palicu u kreativnom reality showu Nove TV u kojemu će imati svojevrsnu ulogu domaćice MasterChefa

Kao novinarka proputovala je veliki dio svijeta i upoznala se s raznim svjetskim kuhinjama. Uz televizijski i obiteljski života Jasna vodi i aktivan društveni život, pa već dugi niz godina obilazi i najbolje hrvatske restorane te upoznaje vrhunsku gastronomiju.

U odabiru MasterChefa stručni žiri Gretić-Marčić-Janković ima ključnu ulogu, a voditeljica objašnjava zadatke, usmjerava kandidate, ukazuje na pogreške i veseli se njihovom napretku. Jasna je poveznica između natjecatelja i žirija, sluša ih, bodri, pa i tješi u velikoj želji da se probiju u što dalji krug natjecanja.

'Za mene je Masterchef doslovce projekt snova, jer obožavam kuhanje kao sto volim i jesti finu hranu. Nije nimalo zadovoljstvo pojesti jelo bez duše i šarma. Kad sam počela gledati australsku verziju Masterchefa, nisam mogla stati koliko je zanimljiv i napet, jedino sam pauzirala da odem po nešto za gricnuti, jer je i u tom smislu vrlo inspirativan', rekla nam je Jasna.

>> Doznajte sve o MasterChefu!

Jasna svakodnevno kuha za svoju obitelj, a svoju kulinarsku vještinu bi jednako kao veliki broj gledatelja voljela podići na višu razinu.

'Moj je posao je scenaristički i voditeljski, pa ću konačno pokazati i svoju mekšu, majčinsku stranu koja je dosad bila rezervirana samo za moje bližnje. I sama već godinama kuham kćeri, suprugu i sebi, gotovo svakodnevno. Hobi mi je već neko vrijeme nutricionizam, jer me o zanima što točno sadrži koja namirnica i kako djeluje na organizam', rekla je Jasna te dodala kako je ekspert za pripremu ribe, juhe i švercanje povrća kćeri Kimi u hranu.

'Radim i kolače koji najčešće misteriozno nestaju iz hladnjaka preko noći', priznala je.

Jasna posjeduje i veliku kolekciju kuharica koje joj redovito poklanja suprug, također gurman. Jasna Nanut studirala je filmsku i TV režiju, režirala je nekoliko reklamnih spotova, te radila u tiskanim, Internet i TV medijima.

Široj javnosti Jasna je poznata i kao jedna od sestara Nanut, novinarskog dua koji se nalazio uz sve poznate svjetske crvene tepihe, kao kolumnistica na poznatom filmskom portalu te voditeljica i scenaristica na Novoj TV.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju