Čokolada, osobito ona s velikim udjelom kakao mase, namirnica je koja sadrži neke tvari koje su do sada bile nepoznanica, a pomaže nam da u trenucima kad od hrane tražimo 'povrat dobrog raspoloženja' da upravo to i dobijemo.
>>Kad grudi i stražnjicu prekrije čokolada!
Nakon konzumiranja čokolade u našem se organizmu oslobađaju endrofini, tvari koje nazivaju još i unutrašnjim ili endogenim opijatima jer imaju prirodni smirujući i antidepresivni učinak.
Čokolada potiče stvaranje serotonina u našem organizmu koji nakon obroka u nama izaziva osjećaj ugode.
Jednaku korist imaju i tretmani s ovom namirnicom koji kožu čini svilenkastom, a na tijelu ostavljaju opuštajući trag.
>>Okus djetinjstva: Mak i čokolada kao savršen par
Ipak za sve obožavatelje njezinog okusa na nepcima u prilog ide činjenica da iako 100 grama čokolade sadrži 550 kalorija svaki zalogajčić se isplati jer najnovija istraživanja kažu kako nas čokolada čini i pametnijima.
Kraljica slastičarstva uspjeva udovoljiti mašti i osebujnosti velikih majstora koji njezin ionako primamljiv okus oplemennjuju zlatom ili onih koji od nje gradi nevjerojatne sklupture.
Tako vruću čokoladu, napitak kao idealan za ove zimske dane možete naručiti u jestivim šalicama na jestivom tanjuriću.
Ne čudi ni primjena čokolade u slanim jelimna, pa su tako tagliatelle od čokolade sa škampima ili pizza s čokoladom samo neki od neobičnih jela delikatnog okusa.
A svi koji vi koji ste željni novih okusa u kuhinji isprobajte jesdnostavan recept za čokoladne tagliatelle.
Sastojci (Za 4 osobe)
3 jaja, 20 dag brašna, 5 dag kakaa u prahu, prstohvat soli i
1 žlica šećera u prahu
Priprema
Zamijesite tijesto od svih sastojaka i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite najmanje dva sata da leži u hladnjaku. Razvucite tijesto na mašini za rezance, i izrežite ih kad se malo prosuše. Stavite ih u veliki lonac pun provrele vode da se kuhaju, čim isplivaju na površinu izvadite ih gotovi su.