Neodoljiva i slasna zavodnica, čokolada,osim što je kraljica slastičarstva sve češće postaje nezaobilazna namirnica slanih jela u gastro kuhinji, ali i ljekovitih tretmana. Kako biste bez grižnje savjesti uživali u njezinom delikatnom okusu pomoći će vam i saznanje kako nas čokolada čini pametnijima

Čokolada, osobito ona s velikim udjelom kakao mase, namirnica je koja sadrži neke tvari koje su do sada bile nepoznanica, a pomaže nam da u trenucima kad od hrane tražimo 'povrat dobrog raspoloženja' da upravo to i dobijemo.

>>Kad grudi i stražnjicu prekrije čokolada!
Nakon konzumiranja čokolade u našem se organizmu oslobađaju endrofini, tvari koje nazivaju još i unutrašnjim ili endogenim opijatima jer imaju prirodni smirujući i antidepresivni učinak.
Čokolada potiče stvaranje serotonina u našem organizmu koji nakon obroka u nama izaziva osjećaj ugode.
Jednaku korist  imaju i  tretmani s ovom namirnicom  koji kožu čini svilenkastom, a na tijelu ostavljaju opuštajući trag.

>>Okus djetinjstva: Mak i čokolada kao savršen par

Ipak za sve obožavatelje njezinog okusa na nepcima u prilog ide činjenica da iako 100 grama čokolade sadrži 550 kalorija svaki zalogajčić se isplati jer najnovija istraživanja kažu kako nas čokolada čini i pametnijima.

Kraljica slastičarstva uspjeva udovoljiti mašti i osebujnosti velikih majstora koji njezin ionako primamljiv okus oplemennjuju zlatom ili onih koji od nje gradi nevjerojatne sklupture.
Tako vruću čokoladu, napitak kao idealan za ove zimske dane možete naručiti u jestivim šalicama na jestivom tanjuriću.

Ne čudi ni primjena čokolade u slanim jelimna, pa su tako tagliatelle od čokolade sa škampima ili pizza s čokoladom samo neki od neobičnih jela delikatnog okusa.

A svi koji vi koji ste željni novih okusa u kuhinji isprobajte jesdnostavan recept za čokoladne tagliatelle.

Sastojci (Za 4 osobe)
3 jaja, 20 dag brašna, 5 dag kakaa u prahu, prstohvat soli i
1 žlica šećera u prahu

Priprema
Zamijesite tijesto od svih sastojaka i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite najmanje dva sata da leži u hladnjaku. Razvucite tijesto na mašini za rezance, i izrežite ih kad se malo prosuše. Stavite ih u veliki lonac pun provrele vode da se kuhaju, čim isplivaju na površinu izvadite ih gotovi su. 
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju