Festivala Wine Gourment Weekend održan u Zagrebu od 13. do 15. travnja podsjetio je koliko se odličnih stvari krije u vrhunskim kapljicama vina, najboljem maslinovom ulju te delicijama koje osvavaju nepce već prilikom prvog kušanja.
Uz bogati trodnevni program koji su pratila i kasnovečernja druženja uz ponajbolja domaća i strana vina te glazbu DJ-a, zvijezde festivala svakako su bili četvorica norvežana koji trenutno predstavljaju jednu od najatraktivnijih pojava u svijetu gastronomije.
>> Što kažete na još jednu tortu od sira?
Flying Culinary Circus uz iznimne kulinarske vještine i znanja, svoje goste i publiku očaravaju i kreativnim i inovativnim nastupom. Četvorica prijatelja smislila su koncept s kojim bi mogli putovati po svijetu, zabavljati se i raditi ono što vole.
Zagrebačkoj publici pripremili su spektakularni gastronomski show protkan odličnim okusima, vratolomijama te šarmom. Svaki od kuhara specijalizirao se za određene namirnice, Trond Svendgard za ribu i morske plodove, Hans Kristian Larsen za meso, Mathias Spieler Bugge stručnjak je za juhe i umake, a Tor Jørgen Kramprud Arnesen za začinsko bilje i povrće.
Osim brojnih kraljevskih obitelji, svoj pomaknuti kulinarski pristup prezentirali su i zvijezdama poput Oprah Winfrey, Kevina Costnera, Jay Z-a, The Black Eyed Peas, Shakire, Ushera i Davida Guette.
Na festivalu Wine Gourment Weekend se predstavilo 150 izlagača s više od 200 brendova vrhunskih vina i delicija, održano je 6 panel rasprava, 10 kulinarskih radionica, 8 vođenih eno gastro radionica, 2 radionice namijenjene prvenstveno vinarima, 8 dokumentaraca, 3 ekskluzivne večere i 10 masterclass radionica.