Internacionalana salata nastala krajem 19. stoljeća do danas je doživjela niz preinaka od strane gastro profesionalaca. A jednu od svojih omiljenih verzija idealnu za bogatu blagdansku trpezu otkrio nam je Mate Janković

Nastala u New Yorku u hotelu Waldorf ova salata se kao klasik poslužuje u restoranima i hotelima diljem svijeta. Mate Janković ovu jednostavnu i popularnu salatu često priprema jer ne zahtjeva puno vremena i potrebni sastojci su povoljni i svima dostupni.

Klasični recept salate Mate je obogatio puretinom i filiranom narančom, ova verzija internacionalne salate idealna je za blagdansku trpezu u kojoj odlično može funkcionirati kao predjelo ili uvod u svečani ručak.

Puretina
Sastojci:
100 g tanko rezanih purećih prsa
Maslinovo ulje
Sol
Papar

Priprema:
Pureća prsa posoliti i lagano popapriti te ispeći na maslinovom ulju.

Waldorf salata
Sastojci:
100 g korijena celera
100 g granny smith jabuke
Žlica majoneze (koristio sam Zvijezda majonezu)
Sol
Papar
Žlica sjeckanih oraha

Priprema:
Nasjeckati celer i jabuku na julienne (tanke rezance) i dodati im sjeckane orahe. Sve začiniti i dodati majonezu te dobro izmiješati.

Za posluživanje:
1 filirana naranča
Pečenu puretinu izrezati na krupnije rezance te složiti na tanjur, na nju položiti salatu i filiranu naranču.
Dobar tek!


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju