Na 6. Prvenstvu barista na kojem je sudjelovalo sedamnaest vrhunskih natjecatelja, titulu najboljeg, i to treću godinu zaredom, osvojio je Zagrepčanin Matija Hrkać

Matija Hrkać je kreator branda Good Coffee, novog koncepta proizašlog iz lanca zdrave brze hrane Good Food. Ovom je pobjedom Matija stekao pravo da na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati od 12. do 15. lipnja u Beču, brani boje Hrvatske te odmjeri snage s najboljim svjetskim baristima u pripremanju tri vrste kave te njihovoj prezentaciji.

>> Dokazano! Kava žene čini pametnijima

Svi ljubitelji vrhunske kave napitke koje Matija spravlja od jeseni će moći kušati u posebnom Good Coffee baru u Vlaškoj ulici.

'U petnaest minuta koliko sam imao za pripremu kave cilj je bio što bolje je predstaviti te članovima žirija pokušati dočarati emocije vezane uz tu kavu. Drago mi je što sam se uspio prezentirati kao pravi poznavatelj kave, u skladu s konceptom od zrna do šalice, te što su članovi žirija prepoznali moj trud i ljubav prema kavi. Nadam se da ću na Svjetskom prvenstvu u Beču opravdati stečeno povjerenje te uspješno obraniti boje Hrvatske', izjavio je Matija Hrkać, najbolji hrvatski barista.

Prvenstvo Hrvatske održano je u Opatiji u sklopu Festivala kave, a format natjecanja bio je isti kao što će biti i na Svjetskom prvenstvu. Prvog dana natjecanja od svih prijavljenih sudionika šestorica najboljih u pripremanju i posluživanju kave plasirala su se u veliko finale. U finalu su baristi imali 15 minuta za pripremu tri vrste kave – četiri espressa, četiri cappucina i četiri pića s potpisom, tj. bezalkoholnih koktela od kave, a sve je ocjenjivao međunarodni stručni žiri.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju