A ako ste ljubitelj slatkoga i meksičke hrane, onda će vas ovo podsjetiti na desert koji se redovno pojavljuje na jelovnicima meksičkih restorana.
Recept za palačinke je iz kuharice Grand Larousse du Chocolat Pierrea Herméa (iako sam ga malo pojednostavila...), a nadjev je plod trenutne inspiracije.
Za 10 do 12 palačinki:
10 dkg brašna
2 dkg kakaa
2 dkg štauba
2,5 dcl mlijeka
2 jaja
6 dcl piva
3 dkg otopljenog maslaca
+ ulje za tavu
Orasi, vrhnje bijela čokolada i pivo... sve zajedno za prste polizati!
Nadjev:
3 dcl vrhnja za šlag
10 dkg bijele čokolade
10 dkg kokosa
10 dkg mljevenih badema ili lješnjaka (ili kombinacija)
1) Istucite vrhnje tako da postane čvrsto, a u međuvremenu otopite bijelu čokoladu
2) Otopljenu čokoladu u tankom mlazu lijevajte u već istučeno vrhnje tako da ono zadrži čvrstoću
3) Primiješajte kokos i mljevene bademe ili lješnjake pa smjesu dobro ohladite
4) U jednoj zdjeli prosijte brašno, kakao i štaub, a u drugoj pomiješajte mlijeko, jaja, pivo i otopljeni maslac
5) Pomiješajte suhe i tekuće sastojke i ispecite tanke palačinke (smjesa treba biti relativno rijetka)
6) Pustite palačinke da se ohlade pa ih premažite ohlađenim nadjevom
Tko piše ove slasne recepte?
Kuhanje ne mora biti muka, poručuje Ana-Marija Bujić, može biti kreativno i opuštajuće.
Upravo je tu njegovu stranu otkrila i još otkriva Ana-Marija kuhajući u slobodno vrijeme između predavanja na fakultetu i druženja s dragim ljudima.
Voli utvrditi staro gradivo naših baka, ali i ići na egzotična kulinarska putovanja na kojima uvijek otkriva nešto novo.
Glavni kriterij? Slastan rezultat!
>> Čokoladni kolač gotov za pet minuta
>> Oprostite se od zime uz čarobnu juhu
Pišite joj na zadovoljna@novatv.hr, šaljite recepte i pohvale i možda se i vi nađete na jednom od njenih kulinarskih putovanja!