Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Mljac! Kakao i bijela čokolada u savršenom ljetnom desertu

28-06-2011 Piše Zadovoljna
komentari

Prhko tijesto s dodatkom kakaa i lagana krema od bijele čokolade i kokosa poziva na ljetnu uživanciju u slatkom. Još kad vam otkrijemo vrlo jednostavan postupak nakon kojeg ćete polizati prste, odmah ćete se baciti na pripremu ovih slastica

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Tijesto:
220 g brašna
30 g kakaa u prahu
50 g šećera u prahu
125 g maslaca
1 jaje + 1 žutanjak
1 žlica hladnog mlijeka

Krema:
100 g bijele čokolade
130 ml slatkog vrhnja
50 g kokosovog brašna
250 ml slatkog vrhnja

Priprema:
Zamijesite tijesto. Maslac izrežite na kockice, dodajte mu sve ostale sastojke i napravite kuglu. Neka kugla odstoji neko vrijeme u hladnjaku, oko sat vremena. Zatim je izvadite i podijelite na osam jednakih dijelova. Svaki dio tijesta razvaljajte tanko i obložite kalupe koje ste prethodno malo namazali maslacem. Na tijesto stavite foliju, a na foliju sirove grahorice kako se tijesto ne bi diglo. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.

Tijesto izvadite iz pećnice i kada se ohladi, prhko tijesto izvadite iz kalupa.

Na pari ili na laganoj vatri u 130 ml slatkog vrhnja otopite bijelu čokoladu. Stavite u hladnjak i neka se dobro ohladi i stisne, može i preko noći. Zatim smjesu promiješajte uz pomoć miksera, dodajte kokosovo brašno i šlag koji ste napravili od 250 ml slatkog vrhnja. Napunite košarice kremom od kokosa i bijele čokolade i uživajte!

Više slatkih recepata na blogu Vali Voli Torte!

Pročitaj još
Pročitaj još