Čokolada je čisti užitak kojem je teško odoljeti. Još kada govorimo o čokoladi koja se s posebnom ljubavlju izrađuje ručno te onoj kakva se jede na kraljevskom dvoru, onda je to specijalitet kojem nema premca. Riječ je o belgijskoj čokoladi

U obliku kuglica, kvadratića i elipsi, različitih boja i kusa te slatkog mirisa različitih kremi, belgijska čokolada je uz kralja i pivo nešto je što ovu zemlju čini ponosnom.

No ova čokolada je postala i luksuz. Male obiteljske tvornice slastica za posebne prilike kao što je Valentinovo izrađuju praline umotane u 24 karatno zlato.

Belgijska čokolada ima daleku povijest koja počinje još u 18. stoljeću, a tajne sastojaka i proizvodnje ove slatka tradicija strogo su se čuvale, prenosile se s koljena na koljeno te su uspjele opstati do današnjeg dana.

Ova harmonija okusa i užitke u belgijskim tvornicama doslovno teče u fontanama, a povezuju je s ljubavlju.

Da su ljubav i čokolada doista povezani dokaz je i najprestižniji kraljevski čokolater Paul Vitamer čije su delicije osim Kralja kušali i njegovi najugledniji gosti među kojima je bio i papa Ivan Pavao II.

Bijela u gustom toplom preljevu ili tamna koja se topi u ustima, Belgijska delicija još uvijek se izrađuje ručno, bez bučnih strojeva pa čak i bez miksera.

>> Stiže čokolada od koje se mršavi!

>> Skinite 3 kilograma uživajući u vinu i čokoladi

Dokazano je kako čokolada potiče hormon sreće, opušta i umiruje. Ako još niste, postanite i vi čokoholik i uživajte u malim čarima života.

Više u Provjerenom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju