Smeđi šećer, integralno brašno i zobene pahuljice kao sastavni dio cupcake kolačiće privući će i ljubitelje zdrave hrane, a recept koji uključuje borovnice i obožavatelje bobičastog voća u kojem uživamo ljeti. Bacite se na izradu zdravih i finih muffina koji će vam itekako prijati uz šalicu kave u debeloj hladovini

Biskvit
200 g integralnog brašna
50 g zobenih pahuljica
120 g šećera
100 g smeđeg šećera
Cimet
7 g praška za pecivo
2 jaja
180 g ulja
225 ml mlijeka
250 g borovnica

Suhe sastojke istresite u posudu i dobro promiješati. Mikserom dobro izradite mokre sastojke te suhe postepeno dodajte mokrima. Kad je sve dobro pomiješano kuhačom umiješajte borovnice.

>> 5 super napitaka gotovih u 5 minuta

>> Saznajte što (ne)smijete jesti na plaži?

Smjesom napunite košarice otprilike 4/5 ukoliko imate kalup za muffine, ako smjesu stavljate samo u košarice napunite ih manje kako se ne smjesa ne bi razlila. Cupcake kolačiće pecite na 180 do 200°C otprilike 25 minuta.

Krema (po želji)
200 g maslaca
200 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
200 g krem sira
Borovnice za ukrašavanje

Mikserom omekšajte maslac, dodajte šećer i vanilin šećer. U smjesu lagano ručno umješajte krem sir. Smjesu stavite u hladnjak da se ohladi pa je špricom nanesite na biskvit i muffine ukrasite borovnicama. Naravno, borovnice može zamjeniti bobičasto voće!

Još slasnih recepata potražite na blogu Nešto se kuha!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju