Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Pogledajte pripremu medaljona bez znakovnog jezika

27-04-2010 Piše Zadovoljna
komentari

Jeste li sigurni da znate pripremiti baš svaki komad mesa i izvući najbolje iz njega. Predstavljamo vam Vedrana koji zna male kuharske trikove i podijelit će ih s vama. Ovaj tjedan Vedran priprema pohane svinjske medaljone s mrkvom i porilukom

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima

Priprema svinjskih medaljona

Svinjske medaljone narežite na jednake komade, otprilike tri centimetra debljine te posolite i popaprite.

Meso je spremno za paniranje, stavite ga u brašno, višak otresite, zatim ga stavite u jaje, ocijedite višak jaja s mesa i položite ga u krušne mrvice.

Ovako pripremljene svinjske medaljone položite na tavu na kojoj ste zagrijali ulje i započnite s pohanjem. Kako se prilikom pohanja meso ne bi posušilo s gornje strane ga premažite otopljenim maslacem.

Priprema priloga

Mrkvu i poriluk narežite na trakice te uz pomoć 'mandoline' ili noža narežite na tanke rezance.

Povrće stavite na tavu na kojoj ste zagrijali ulje ili maslac i lagano dinstajte dok ne omekša.

O autoru

Vedran Habel je završio Srednju ugostiteljsku školu te radio u niz renomiranih restorana i hotela. Od 2007. radi kao nastavnik u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb.

Napisao je knjigu Hrvatska kuharska početnica. Autor je udžbenika za kuharstvo za 1. i 2. razred srednjih ugostiteljskih škola - smjer kuhar. Vedran je snimio DVD o tehnološkim postupcima prigotovljavanja jela uz pomoć centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj te tako omogućio osobama oštećenog sluha da se i sami okušaju u pripravljanju jela.

Početkom 2009. organizirao je tečaj male škole kuhanja u suradnji sa Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba te po prvi puta u Hrvatskoj provodi tečaj kuhanja za gluhe i nagluhe osobe.

Kuharstvo je vještina koja se može neprestano usavršavati.
Pod motom 'Pravilno kuhanje je zdrav život' Pučko otvoreno učilište organizira Malu školu kuhanja u kojoj će tajne i trikove majstora otkrivati nastavnik kulinarstva Vedran Habel. Sve informacije možete dobiti na telefon 0800 321 321.

Prethodni recepti

>> Janjeći kotleti na špinatu s tortom od marelica