Mirisne jagode jedan su od znakova proljeća, pa tako i laganih i finih slastica. Jedan od takvih deserata s nama je podijelila i Ksenija Čalopek iz slastičarnice 'Le Kolač'
Sastojci
3 bjelanjka
220 grama šećera
100 grama čokolade
3 dl slatkog vrhnja
200 grama jagoda
Beze košarice
Osvojite bjelanjke od žutanjaka. Izmiksajte bjelanjke te polagano dodajte šećer.
1. Tu čvrstu smjesu prenesite na papir za pečenje na koji sa suprotne strane papira uz pomoć čaše iscrtajte krugove.
2. Pomoću slastičarske ili obične vrećice za zamrzavanje izradite košarice.
3. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva
4. Košarice pecite 40 minuta
Čokoladna krema
1. Pomiješajte svjetlu i tamnu čokoladu
2. Zakipite slatko vrhnje u koje ćete dodati čokoladu
3. Kada se smjesa ohladi dodajte tučeno slatko vrhnje s malo šećera
4. U gotove košarice stavite čokoladnu kremu koje ćete ukrasiti jagodama