Šparoge su zdravo povrće pa je šteta ne iskoristiti sezonu i uživati u njima. Iz malo eksperimentiranja raznim sastojcima i umacima nastala je jednostavna i zanimljiva salata kojoj su šparoge glavni sastojak

Za salatu je potrebno:

- Oko 250 g šparoga
- 2 celerova izdanka
- 1 do 2 koluta ananasa
- 1 mali krastavac ili pola velikog

Za umak:
- Pola žličice sezamovog ulja
Soja umak, oko jedne žličice

Po želji:
- Prstohvat šećera i sezamove sjemenke za posipanje

Sezam je odličan izvor željeza i jedna čajna žličica zadovoljava dnevne potrebe organizma.

1. Koristite li veliki krastavac tanke kore, prepolovite ga i izdubite mu sjemenke. Onog debele kore i oljuštite i narežite na kolutove. Celerove izdanke i ananas narežite na komadiće veličine zalogaja.

2. Krastavac posolite i ostaviti sa strane desetak minuta, a nakon toga ocijediti vodu.

3. Šparoge ogulite kako je navedeno u prijašnjim receptima i kuhajte u vrlo malo vode oko desetak minuta. Moraju ostati hrskave. Vodu je moguće malo posoliti i dodati malo limunovog soka. Šparoge po želji narežite na kolutove, na tri dijela ili ostavite u komadu.



4.Pomiješati povrće i sastojke za umak. Po želji posipajte sezamovim sjemenkama koje ste prethodno lagano popržili u vrućoj tavi bez ulja. Provjeriti okus. Sojin umak je slan stoga oprezno!

U slast!

Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!

Tko piše ove recepte?

Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod naszivom 'Tatina kuharica'.

Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju