Sastojci:
- Svježi seitan
- Basmati riža
- Brokula
- Mladi luk
- Kokosovo mlijeko
- Sojin umak
- Indijski oraščić
- Suncokretovo i maslinovo ulje
- Sol i papar
- Svježi korijander
1. Seitan narežite na prutiće te ga marinirajte u oba ulja i sojinom umaku koje treba staviti u istim omjerima.
>> Zadovoljna za vas: Božanstvena torta od bijele čokolade
2. Basmati rižu stavite u lončić s hladnom vodom u omjeru 1:2, posolite te poklopljeno kuhajte na najslabijoj vatri dok voda ne ispari. Operite brokulu, očistite i razdijelite na cvjetove iste veličine. Korijen brokule narežite na prutiće, a mladi luk na kose ploške.
>> Mate Janković: Prava istina o zgodnom chefu
3. U vrući wok ulijte1 dcl ulja i pržite oraščiće oko 30 sekundi. Zatim ih izvadite i složite na papirnati ubrus. Na isto ulje stavite cvjetove brokule i pržite jednu do dvije minute te ih izvadite van. Zatim ubacite mladi luk u wok i prutiće korijena brokule koje treba neprestano miješati, a nakon jedne do dvije minute ubacite procijeđeni seitan. Posolite i poparite. Nakon jedne do dvije minute umiješajte kokosovo mlijeko, maknite s vatre i poklopiti.
4. Na tanjur posložite brokulu i rižu, seitan s umakom poslužite preko riže. Indijske oraščiće pobacate po jelu zajedno sa svježe nasjeckanim listovima korijandera.
Više na novatv.hr/masterchef!