Novi koncept zdrave hrane Smart Food kojeg je u potpunosti osmislio hrvatski kulinarsko-nutricionistički tim predstavili su Marina Vojković iz restorana Bon Appetit i biokemičarka dr. Donatella Verbanac, koja je znanstvenim osnovama došla do translacijske spoznaje biološki aktivnih spojeva u namirnicama koje se koriste u pripremi Smart Food

'Smart Food smo docentica Donatella i ja zajednički stvarale u razdoblju od nešto više od godine dana, doista je trebalo vremena da osmislimo i usavršimo koncept zdrave prehrane koji suvremenom čovjeku i njegovom užurbanom načinu života omogućuje da pojede iznimno zdrav ali i ukusan obrok, koji krijepi organizam i pruža mu energiju', naglasila je  Marina Vojković, koja od samog otvaranja restorana Bon Appetit kontinuirano nastoji obogatiti gastronomsku ponudu restorana na krovu grada, a s novom Smart Food ponudom Bon Appetit zasigurno postaje i novi zagrebački dom zdrave hrane.

>> Što kažete na još jednu tortu od sira?

>> Brzo, jeftino i ukusno: Proljetna ideja za lagani ručak

Važno je naglasiti da nas zdrav i obilan Smart Food obrok ostavlja bez osjećaja težine u želucu i nakon takvog obroka može nesmetano nastaviti sa svojim svakodnevnim radom i aktivnostima.

'Svako jelo u Smart Food ponudi kombinirano je tako da svojim kemijskim, odnosno biološki aktivnim tvarima daje potrebnu dozu energije ali također i okusa čime je zaokružena cjelovita svrha kvalitetnog obroka – zdravo, ukusno, hranjivo i brzo,' nastavila je dr. Donatella Verbanac, ne skrivajući, baš kao i njezina kolegica Marina Vojković, uvjerenje da će Smart Food svojom raznolikošću ponude jela i raskošnim kombinacijama okusa udovoljiti će ukusu najrazličitijih ljudi.

Uz pregršt zanimljivih namirnica koje se koriste za spravljanje jela ovaj koncept ne izostavlja meso i ribu. O samim namirnicama je nešto više kazao i chef kuhinje Berislav Lacković, naglasivši da u svojim kulinarskim kreacijama redovito koristi i neke od pomalo zaboravljenih namirnica poput pira, heljde, leće, slanutka, rogača, boba ili pak batata.

Predjela sa Smart Food menija:
- Ciabatte od batata s namazom od slanutka, s pršutom i dinjama
- Ciabatte od heljde s bučinim sjemenkama i namazom od graha, kulenom i ananasom
- Ciabatta od pirovog brašna i oraha s namazom od patlidžana, s voćem i sirom
- Salata s malinovim vinegretom i piletinom, hrskava salatu s rotkvicama i prženim kuglicama od slanutka i vinegretom od malina
- inćuni na mangu

Glavna jela sa Smart Food menija:
- Tagliatelle od rogača s kozicama i motarom,
- Rižoto od prosa s divljim šparogama,
- Špageti od lješnjaka s mladim kozjim sirom i rižoto od limuna i svježeg bakalara.

Deserti sa Smart Food menija:
- Torta od mrkve, s bijelom čokoladom i agava sirupom,
- Torta od viških limuna,
- Torta od maslinovog ulja
- Čokoladne košarice s jagodama

Tek predstavljen Smart Food jelovnik stalno će se mijenjati, pa tako svi budući gosti mogu svako malo očekivati nova iznenađenja i originalna jela.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju