Za sufle vam je potrebno:
- 5 jaja
- 15 dekagrama šećer
- 3 limuna (korica i sok)
- 1,5 žlica želatine
- 4,5 decilitra slatkog vrhnja
- komadići svježeg voća, šlag, mrvice čokolade ili gumeni bomboni kojima možete ukrasiti desert.
Naribajte koricu od limuna, ali samo površinski sloj koji će dati snažan okus te iscijedite sok.
Odvojite žumanjak jaja od bjelanjka, u žumanjak dodajte naribanu koricu limuna i polovicu doze šećera te dobro izmiksajte, a u istučeni bjelanjak ostatak šećera.
Želatinu otopiti na pari te ju dodajte u žumanjke i još jednom izmiksajte kako bi se smjesa dobro povezala te dodajte slatko vrhnje, odnosno šlag. Bjelanjak dodajete na kraju te sve dobro izmiješajte.
Za sufle su vam potrebni i kalupi ili zdjelice te papir za pečenje. Vanjski dio kalupa premažite s vrlo malo maslaca te obložite papirom kako bi se on zalijepio. Gustom smjesom napunite kalupe, stavite ih u hladnjak te ostavite da tako odstoje barem četiri sata.
>> Čarobni doživljaj od kikirikija i čokolade
>> Recept za slučajnu i jako čokoladnu tortu
Nakon što se smjesa stvrdnula lagano odvojite papir i vaš sufle je spreman za dekoraciju. Ukrasite ga šlagom, komadićima svježih jagoda i kivija i vaš ukusan, osvježavajući i hladan desert je spreman za posluživanje. Dobar tek!
Više u In Magazinu.