Predlažemo vam tortu za čistu uživaciju u slatkom. Odličan spoj biskvita s lješnjacima, pjenaste čokoladne kreme i hrskavih pistacija koji daju posebnu draž ovom čokoladnom užitku

Recept

biskvit

6 bjelanjaka
120 gr šećera
malo soli
160 gr mljevenih lješnjaka
1 žličica praška za pecivo
3 žlice brašna

Umutimo bjelanjke s malo soli i šećerom u čvrsti snijeg.
Pomiješamo mljevene lješnjake, brašno i prašak za pecivo
i oprezno umiješamo u snijeg od bjelanjaka.

Torta sa čokoladom i orašastim voćem super je saveznik zimskih vikenda

Smjesu podijelimo na 2 dijela. Jedan dio odmah stavimo u frižider, a drugi dio u okrugli kalup promjera 23 cm, obložen papirom za pečenje.

Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 15-20 minuta.

Kad je biskvit ispečen, isto ponovimo s drugim dijelom smjese.
Ako imate 2 ista okrugla kalupa možete obje kore peći istodobno.
Pečene biskvitne kore ohladimo.

Krema

6 žumanjaka
80 gr šećera
180 gr čokolade
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice hladne crne kave

Na pari tučemo žumanjke sa šećerom.
U drugoj posudici, takodjer na pari, otopimo čokoladu.
Kad žumanjci postanu gusti i kremasti dodamo otopljenu čokoladu, promiješamo i ohladimo.

U ohladjenu kremu dodamo kavu i umiješamo čvrsti šlag od slatkog vrhnja.

Dekoracija

100 gr pistacija
20 gr strugane čokolade

Kalup za tortu obložimo prozirnom folijom, položimo jednu koru biskvita i premažemo s pola kreme.

Na kremu stavimo drugu koru biskvita i premažemo s ostatkom kreme.
Po vrhu posipamo grubo rezane pistacije i malo strugane čokolade.

Tortu dobro ohladimo. I uživamo!
 

Više slasnih recepata možete naći na blogu Cook and play

Isprobajte i ovoe ukusne recepte:

>> Zagonetna slastica: Marcipan - bez marcipana

>> Slatki kruh s pistacijom i cimetom

>> Čokoladna torta s Nutellom i lješnjacima

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju