Biskvit, krema i glazura – sve od čokolade. Upravo vam donosimo recept za tortu u kojem ova, po mnogima najslasnija namirnica igra glavnu ulogu. Priprema ove slastice je izrazito jednostavna, tako da budite spremni na trganje mirisnih čokoladnih kockica

Sastojci:

9 jaja
650 grama čokolade
150 grama šećera u prahu
125 grama maslaca
2 čašica slatkog vrhnja

U maslac koji ste otopli nad posudom s proključalom vodom dodajte čokoladu. Pričekajte da se otopi i stopi s maslacem.

Razdvojite bjelanjak od žutanjka. U žutanjak uspite šećer u prahu te miksajte dok ne dobijte gustu i glatku smjesu. Otopljenu čokoladu uspite u smjesu te miksajte dok se sastojci u potpunosti ne sjedine.

Istucite bjelanjak u koji ćete dodati dvije žlice šećera u prahu. Uz lagano miješanje postepeno ga dodajte ga u čokoladu

Biskvit stavite u dva kalupa na 20 minuta te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Dio smjese ostavite za kremu.

>> VIDEO: Čokoaldni šeširići gotovi u trenu

>> VIDEO Poslastica bez brašna: Kolač od maka i ribiza

Na ohlađeni biskvit stavite čokoladnu kremu koju ćete poklopiti drugim biskvitom. Ostaviti hladiti 4 do 5 sati. Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom koju ćete napraviti od 200 mililitara zagrijanog slatkog vrhnja i 200 grama čokolade. Za sjaj stavite nekoliko kapi biljnog ulja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju