Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Uživajte u bogatom okusu aromatične poslastice od šljiva

12-08-2010 Piše Ana-Marija Bujić
komentari

Ovaj desert pravo je ljetno osvježenje. Uz ukusno tijesto i aromatičan nadjev od šljiva doživjet ćete pravu rapsodiju okusa. Za prste polizat!

Napravila sam ovu galette od šljiva i kad sam pojela pravi komad, šljive su bile prekisele i nije to bilo ono što sam ja zamislila.

Ipak, nisam vam htjela prešutjeti ovaj svoj mali eksperiment jer je tijesto bilo odlično, a imam i prijedlog što napraviti s nadjevom pa evo načina na koji možete iskoristiti hrpu šljiva.

Maraschino u tijestu + kardamom, cimet i vanilija na voću daju jednu vrlo ugodnu (i dalje blagu) aromatičnu kombinaciju. Ako volite, umjesto dijela bijelog šećera možete upotrijebiti smeđi.

450 g glatkog brašna (ili za prhka tijesta)
230 g maslaca
korica limuna
2-3 žlice maraschina
3 žlice šećera

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

½ kg očišćenih šljiva
½ kg očišćenih jabuka
150 g šećera (ako su šljive kisele, i više, prema ukusu)
1 burbon vanilija
cimet
kardamom
2 žlice škrobnog brašna

1) Pomiješajte sve sastojke za tijesto i umijesite prhko tijesto. Rastegnite ga na komadu papira za pečenje (krug promjera 40 cm) i odmah preselite u pleh (onaj veličine pećnice).

2) Narežite voće na ploške, pomiješajte sa šećerom, začinima i škrobnim brašnom. Stavite ga na sredinu tijesta i rubove tijesta prevrnite preko nadjeva.

3) Pecite cca 40 min na 180°C

 Tko piše ove slasne recepte?

Kuhanje ne mora biti muka, poručuje Ana-Marija Bujić, može biti kreativno i opuštajuće.

Upravo je tu njegovu stranu otkrila i još otkriva Ana-Marija kuhajući u slobodno vrijeme između predavanja na fakultetu i druženja s dragim ljudima.

Voli utvrditi staro gradivo naših baka, ali i ići na egzotična kulinarska putovanja na kojima uvijek otkriva nešto novo.

Glavni kriterij? Slastan rezultat!

>> Panna cota: Bijelo-crveno zadovoljstvo koje nećete ispuštati iz ruku!

>> Ekspresna i ultra ukusna salata

>> Crvena juha - ukusan obrok gotov u tri koraka!

>> Cupcakes - kolačići kao stvoreni za tračanje uz kavu

>> Prepustite se nenadmašnoj piti od krušaka

>> Mljac, čokoladne palačinke za seksi užitak

>> Čokoladni kolač gotov za pet minuta

>> Prepustite se vanzemaljskom užitku čokolade

>> Sushi - elegantni zalogaj koji ćete zavoljeti

Pišite joj na, šaljite recepte i pohvale i možda se i vi nađete na jednom od njezinih kulinarskih putovanja!