Zapečeni šampinjoni s krušnim mrvicama
Sastojci
500 g šampinjona
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 do 3 žlice svježeg začinskog bilja po želji, sitno nasjeckanog
5 žlica krušnih mrvica + ulje
sol, papar
Šampinjone posipajte brašnom i pažljivo ih isperite u hladnoj vodi. Brašno će spriječiti da šampinjoni ne upiju vodu. Posušite ih krpom te ih narežite na ploške. Stavite ih u namaštenu posudu za pečenje.
>> 10 trikova koji će pojačati vaš seksualni apetit
U tavi zagrijte malo ulja i na njemu popržite krušne mrvice. Dodajte začinsko bilje, češnjak, sol i papar i dobro promiješajte. Krušne mrvice rasporedite po šampinjonima u posudi za pečenje. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva i pecite 15 min.
Poslužite odmah.
Punjeni šampinjoni u pivskom tijestu
Šampinjoni i nadjev
20 velikih šampinjona
1 mali crveni luk, sitno nasjeckan
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
1 žlica svježeg začinskog bilja po želji, sitno nasjeckanog
40 g tvrdog naribanog sira
20 g naribanog parmezana
sol, papar
Pivsko tijesto
70 g brašna
1 jaje
sol
(po želji: mljevena slatka crvena paprika, kurkuma ili curry u prahu – zbog boje)
pivo po potrebi
+
brašno
masnoća za prženje
Šampinjone posipajte brašnom i pažljivo ih isperite u hladnoj vodi. Posušite ih krpom pa odvojite klobuke od stručaka. Stručke sitno nasjeckajte.
U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu kratko popržite luk i češnjak, zatim dodajte nasjeckane stručke gljiva i kratko ih popržite. Ostavite smjesu da se malo ohladi.
Mlakoj smjesi dodajte obje vrste sira, začinsko bilje te sol i papar pa dobro promiješajte. Dobivenom smjesom napunite klobuke.
>> Recept za dječju tortu Hello Kitty za djevojčice
Za pivsko tijesto, u posudu stavite brašno pa dodajte jaje i sol (po želji i papriku/kurkumu/curry) te stalno miješajući pjenjačom polako dolijevajte pivo da dobijete gustu smjesu (ne rijetku kao za palačinke).
Potrebna količina piva ovisi o tome koliko brašno 'pije' tekućinu i koliko je veliko jaje.
Punjene klobuke uvaljajte u brašno, a onda ih umočite u tijesto. Spuštajte ih u veću količinu zagrijane masnoće (da mogu slobodno plivati) i pržite ih na laganoj vatri da dobiju boju sa svih strana (po potrebi ih okrenite).
Još slasnih recepata potražite na blogu U mojoj kuhinji!