Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Vegetarijanska sarma? Zašto ne!

30. studenoga 2010 Piše Mare
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovo je savršen zimski recept za vegetarijance koji jelima od kiselog zelja žele obogatiti svoj unos vitamina C te ojačati otpornost organizma ali i one koji žele probati nešto novo

Od jedne glavice kiselog zelja možete napraviti odvojeno mesnu i vegetarijansku verziju omiljenog zimskog jela, sarme.

Potrebno je:

Glavica kiselog zelja (100 grama kiselog zelja)
Luk
Paprika (raznih boja, kako bi jelo dobilo na ‘šarenilu’)
Mrkva
Rajčica i sok od rajčice
Riža (1 do 2 čaše)
Majčina dušica
Sol
Papar
Ulje
Lovorov list

Priprema

Sarma se može pripremati na dva načina, na ‘brzinski’ i na ‘običan’ način. Brzinski je onaj kada se riža prethodno skuha te pomiješa s ostalim sastojcima te zamota u listove, a običan je način pripreme u kojem se koristi sirova riža.

1. Usitnite luk, papriku narežite na kockice, a mrkvu grubo naribajte. Na ulju prvo lagano popržite luk, dodajte papriku te mrkvu i lagano uz miješanje pirjajte minutu do dvije. Dodajte rajčicu izrezanu na kockice, a potom i malo soka od rajčice i nakon minute maknite s vatre.

2. Dodajte kuhanu ili sirovu rižu, začinite i dodajte majčinu dušicu, dobro promiješajte te napravite rolice tj. sarmice i to tako da odvojite po list od glavice kiselog zelja, izrežete tvrdi korijen (ne baciti) i žlicu do dvije smjese stavite u svaku rolicu. Po želji složite manje ili veće rolice i stavite ih jednu do druge u posudu.

Sarmice prelijte vodom toliko da ih pokrije, maslinovim uljem, dodajte lovorov list i onih 100 grama kiselog zelja te tvrdi korijen i ostavite da se kuha na laganoj vatri.

Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!

Tko piše ove recepte?

Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod naszivom 'Tatina kuharica'.

Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close