Posao food stilista, odnosno stilista za hranu, jest njezin izgled učiniti prirodnim, ali i primamljivim. Ovaj posao zahtjeva puno strpljenja, iskustva i smisla za dizajn

Posao food stilista, odnosno stilista za hranu, jest njezin izgled učiniti prirodnim, ali i primamljivim. Ovaj posao zahtjeva puno strpljenja, iskustva i smisla za dizajn.

Stiliste za hranu angažiraju za reklamne fotografije, razne produkcijske materijale, jelovnike restorana i TV reklame.

Teodora Sijarto je stilist za hranu. To je priprema hrane za snimanje, a sve što radi mora biti jestivo te lijepo izgledati.

Teodora je na jednostavnom meniju pokazala od čega se zapravo sastoji njezin posao.

Od svakodnevnih namirnica, brokule, češnjaka, kruha, paprike, zelene salate te puretine napravila je pravo malo umjetničko djelo kojem ne bi odoljeli ni najveći gurmani.

Pravo iznenađenje za oči je desert, jednostavna slastica u Teodorinim rukama pretvara se u pravi desert sa stilom koji izgleda neodoljivo.

Teodora je otkrila i male trikove kojima se tijekom snimanja služe stilisti za hranu. Kako bi se pokazala sočnost pizze za vrijeme snimanja se koristi mini let lampa, a kako bi hamburger izgledao sočno koriste se čačkalice uz pomoć kojih se slažu sastojci.

Fotografija tada pokazuje obrok koji poželite zagristi istog trena!

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju