Gastronomad Rene Bakalović ponovno mami finim mirisima. Otkrijte novi recept uz savjete našeg kulinarskog stručnjaka

Rene Bakalović je pozvan u goste u indijski restoran preko puta zagrebačke katedrale.

U restoranu 'Maharadja' kušao je tradicionalno indijsko selo napravljeno od piletine i indijskih začina poput kardamoma, blagotvornog za želudac i zube, soli i masale (miks začina) te jogurta koji se ne razlikuje od indijske inačice.

Uz to se jelo poslužuje i umak od češnjaka, đumbira, luka i indijskog oraščića. Nakon kuhanja on se samelje i tada je spreman za konzumaciju.

U indijskoj se kuhinji koristi peć tandoor koja se izrađuje se od sedam vrsti blata. Svaki njezin dio ima istu temperaturu što omogućuje ravnomjernu pripremu namirnica.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju