Što vam je potrebno:
4 nektarine
4 dkg maslaca
4 dkg šećera
Pola vanili šećera
1 žutanjak
10 dkg badema
1. Sameljite bademe (ako želite, možete ih prethodno blanširati) i ugrijte pećnicu na 190 stupnjeva
2. Operite i raspolovite nektarine te im izvadite košticu. Smjestite svaku polovicu u komad aluminijske folije
3. Pomiješajte maslac, šećer, vanili šećer i žutanjak i miješajte dok smjesa ne bude kremasta i homogena
4. Dodajte mljevene bademe
5. Napunite nektarine nadjevom i pecite pola sata pa poslužite toplo s preljevom po želji ili malo sladoleda
Napomena: Iako to zdravi razum nalaže, nije naodmet reći: što bolje i zrelije nektarine budete imali, to će i ovaj desert bolje ispasti!
Tko piše ove slasne recepte?
Kuhanje ne mora biti muka, poručuje Ana-Marija Bujić, može biti kreativno i opuštajuće.
Upravo je tu njegovu stranu otkrila i još otkriva Ana-Marija kuhajući u slobodno vrijeme između predavanja na fakultetu i druženja s dragim ljudima.
Voli utvrditi staro gradivo naših baka, ali i ići na egzotična kulinarska putovanja na kojima uvijek otkriva nešto novo.
Glavni kriterij? Slastan rezultat!
>> Panna cota: Bijelo-crveno zadovoljstvo koje nećete ispuštati iz ruku!
>> Ekspresna i ultra ukusna salata
>> Crvena juha - ukusan obrok gotov u tri koraka!
>> Cupcakes - kolačići kao stvoreni za tračanje uz kavu
>> Prepustite se nenadmašnoj piti od krušaka
>> Mljac, čokoladne palačinke za seksi užitak
>> Čokoladni kolač gotov za pet minuta
>> Prepustite se vanzemaljskom užitku čokolade
>> Sushi - elegantni zalogaj koji ćete zavoljeti
Pišite joj na, šaljite recepte i pohvale i možda se i vi nađete na jednom od njezinih kulinarskih putovanja!