Na redu je jedan relativno lagani desert. Nektarine u kojima uživate u vrućim ljetnim danima doradite nadjevom od badema. Brzo je gotovo, a rezultat je jednostavno mljac!

Što vam je potrebno:

4 nektarine
4 dkg maslaca
4 dkg šećera
Pola vanili šećera
1 žutanjak
10 dkg badema

1. Sameljite bademe (ako želite, možete ih prethodno blanširati) i ugrijte pećnicu na 190 stupnjeva

2. Operite i raspolovite nektarine te im izvadite košticu. Smjestite svaku polovicu u komad aluminijske folije

3. Pomiješajte maslac, šećer, vanili šećer i žutanjak i miješajte dok smjesa ne bude kremasta i homogena

4. Dodajte mljevene bademe

5. Napunite nektarine nadjevom i pecite pola sata pa poslužite toplo s preljevom po želji ili malo sladoleda

Napomena: Iako to zdravi razum nalaže, nije naodmet reći: što bolje i zrelije nektarine budete imali, to će i ovaj desert bolje ispasti!

Tko piše ove slasne recepte?

Kuhanje ne mora biti muka, poručuje Ana-Marija Bujić, može biti kreativno i opuštajuće.

Upravo je tu njegovu stranu otkrila i još otkriva Ana-Marija kuhajući u slobodno vrijeme između predavanja na fakultetu i druženja s dragim ljudima.

Voli utvrditi staro gradivo naših baka, ali i ići na egzotična kulinarska putovanja na kojima uvijek otkriva nešto novo.

Glavni kriterij? Slastan rezultat!

>> Panna cota: Bijelo-crveno zadovoljstvo koje nećete ispuštati iz ruku!

>> Ekspresna i ultra ukusna salata

>> Crvena juha - ukusan obrok gotov u tri koraka!

>> Cupcakes - kolačići kao stvoreni za tračanje uz kavu

>> Prepustite se nenadmašnoj piti od krušaka

>> Mljac, čokoladne palačinke za seksi užitak

>> Čokoladni kolač gotov za pet minuta

>> Prepustite se vanzemaljskom užitku čokolade

>> Sushi - elegantni zalogaj koji ćete zavoljeti

Pišite joj na, šaljite recepte i pohvale i možda se i vi nađete na jednom od njezinih kulinarskih putovanja!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju