Od 18. stoljeća pa do danas francuska kuhinja smatra se jednom od vodećih u Europi. Osim što obiluje juhama,mesnim jelima i desertima krase je i epiteti najprofinjenija,najraznovrsnija i najskuplja

Francuska ima različite klime i tlo pa su svi proizvodi drugačiji, a francuski chefovi znaju kako je tajna dobrog jela u svježini namirnica. Zato su jela u mnogim restoranima sezonska jer se pripremaju samo od svježih, a ne i smrznutih namirnica.

Mnogo je jednostavnije raditi sa svježim namirnicama jer imaju miris i okus, kaže Serge Alzerat, vlasnik pariškog restorana u koji navraćaju predsjednici i slavni. Njegova je tajna, tvrdi u jednostavnosti kojoj je vjeran već godinama.

'Stvorio sam restoran u kakva bi i sam volio izaći, otkrio je tajnu vlasnik popularnog restorana.

>> Punjene tikvice: Male, slatke i tako ukusne

>> Beskvasni kruh za ukusan objed i odlično zdravlje

Francuska kuhinja bogatstvo okusa može zahvaliti mnoštvu regija od kojih se svaka diči svojim specijalitetima. Okusu svakako doprinose i začini korijander, vlasac, peršin i estragon koji često koriste za umake, a ne smijemo zaboraviti ni sireve te vrhunska vina.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju