Žene diljem svijeta i u 21. stoljeću moraju se boriti za ravnopravnost spolova. Koliko god se trudile, još uvijek se događaju seksistički ispadi, a na jedan od njih na genijalan način jedna je žena svom kolegi odbrusila jednom rečenicom koja je na Twitteru podijeljena preko 7700 puta

Iako živimo u 21. stoljeću borba za ravnopravnost spolova se i dalje nastavlja. Koliko god se borile za jednak tretman u društvu, žene se i dalje svakodnevno susreću sa seksizmom na poslu. Osim što su manje plaćene za isti posao koji obavljaju i njihovi kolege, žene su često predmet seksističkih uvreda i to na svom radnom mjestu.

Na seksistički ispad na poslu, jedna žena svom kolegi odbrusila je jednom rečenicom koja je na Twitteru podijeljena preko 7700 puta

Jedan takav slučaj na Twiteru je podijelila i Sarah Lerner. Ona je objavila screenshoot posta žene kojoj je muški kolega udijelio seksističku poruku,a odgovor koji mu je uzvratila kako bi se izborila za sebe i svoja prava izazvao je val oduševljenja na društvenim mrežama.

Žena je napisala kako je kolega držao prezentaciju tijekom radnog sastanka, a kolegicu je zatražio da vodi zabilješke dok on govori. Odmah je krenuo sa izlaganjem te joj tako nije dao priliku da mu bilo šta kaže. Na kraju ju je pitao je li uspjela zapisati ''tu zadnju stvar''.

Ja nisam tvoja tajnica. Doslovno sam mu to napisala na papir, rekla je.

Lernerin post podijeljen je preko 7700 puta. Odmah su se javile žene diljem svijeta koje se ispričale kako su i one bile predmet seksističkih uvreda na poslu.


To se meni davno dogodilo i to puno puta. Tužno je znati da se žene i dalje bore s tim, ali nisam iznenađena. Napredak ide sporo.

'Jedanput sam odbila obaviti privatne poslove za svoga šefa. Totalno se zbunio jer je mislio da ga namjeravam tako namjerno iživcirati. Ne, samo to nije bio moj posao.  '

Jedanput sam poslala mail svim zaposlenicima u tvrtki nakon što mi šef nije platio na vrijeme. Rekla sam kako neću raditi sve dok mi ne plati. Ljudi se ipak bore za svoja prava.

'Bila sam tajnica i kada su mi rekli da idem po njihovu djecu u vrtić ili u kemijsku čistionicu uvijek sam govorila da nisam njihova žena'.

Žene su vrlo često tretirane kao da su u inferiornom položaju u odnosu na muškarce . Seksističke šale kojima ih ''časte'' njihovi muške kolege i dalje se događaju na dnevnoj bazi. Kada su žene asertivne, kada jasno i glasno govore onda ih se pak smatra ''agresivnima''. Borba za ravnopravnost, nažalost, i dalje traje, ali žene diljem svijeta ne smiju posustati već jasno i glasno trebaju stati u svoju obranu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju