Mnoge je obradovala vijest da se popularna serije 'Gilmorice' uskoro vraća na male ekrane. U iščekivanju četiri nove 90-minutne epizode zavirite u nastavak teksta i saznajte tajne sa snimanja koje bi vas mogle iznenaditi

1. Autorica Amy Sherman-Palladino inspiraciju za seriju pronašla tijekom putovanja kroz američku državu Connecticut. Odsjela je u jednom motelu usred malenog gradića i primijetila da se svi stanovnici međusobno poznaju i druže. Unutar 24 sata nakon dolaska u gradić napisala je dijaloge za pilot epizodu serije.

2. Liza Weil koja u seriji glumi Paris na početku audicija natjecala se za ulogu Rory koja je naposljetku otišla u 'ruke' Alexis Bledel. Lizi je rečeno da će za nju napisati posebnu ulogu ako serija dobije zeleno svjetlo od producenata.

3. Alexis Bledel nije imala nikakvog glumačkog iskustva prije snimanja serije. Uloga Rory Gilmore bio je njezin prvi glumački posao. U to vrijeme bila je studentica i povremeno radila kao model pa je odlučila iskušati svoju sreću i prijavila se na audiciju.

4. Keiko Agena (Lane) imala je 27 godina na početku serije. Tada je bila 6 godina mlađa od Lauren Graham (Lorelai) koja je glumila lik 16 godina stariji od Lane.

5. Velika količina dijaloga jedan je od zaštitnih znakova serije. Jedna stranica scenarija obično je ekvivalent jednominutnoj snimljenoj sceni, a jedna stranica scenarija 'Gilmorica' bila je dovoljna za scenu od 'samo' 20 sekundi.

6. Alexis Bledel i Milo Ventimiglia (Jess Mariano) zaljubili su se na snimanju serije i bili zajedno u vrijeme kad su likovi koje su tumačili prekinuli vezu.

7. Lik Lukea Danesa, vlasnika gradske zalogajnice i najveće ljubavi Lorelai Gilmore, originalno je zamišljen kao starija žena pod imenom Daisy koja je trebala imati nevažnu ulogu u seriji. Međutim, televizijska kuća smatrala je da u seriji fali muških likova pa je Daisy 'postala' Luke, na opće veselje svih obožavatelja serije.

8. Scott Patterson koji glumi Lukea Danesa diplomirao je komparativnu književnost i profesionalno se bavio bejzbolom prije odlaska u glumačke vode.

9. Glumica Alex Borstein trebala je glumiti Sookie i snimila je pilot epizodu. Tada je morala odustati od serije zbog ugovorne obaveze prema drugom projektu, a ulogu Sookie preuzela je Melissa McCarthy.

10. Iako je Rory velika obožavateljica kave, Alexis Bledel uopće nije pila kavu pa je to piće u njezinoj šalici uvijek mijenjao neki sok.

Pročitajte i 10 stvari koje ne znate o kultnom 'Prljavom plesu'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju