Emotivan i fantastičan pobjednički nastup Paole Valić Bekić u šestoj emisiji showa "Tvoje lice zvuči poznato" plesnim nastupom pratila je 11-godišnja Marta Otročak, ekipna prvakinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici.

Galerija Marta Otročak u emisiji 'Tvoje lice zvuči poznato' - 3 Marta Otročak u emisiji 'Tvoje lice zvuči poznato' - 6 Marta Otročak u emisiji 'Tvoje lice zvuči poznato' - 5 +2 Gimnastičarka Marta Otročak pratila je nastup Paole Valić Bekić u emisiji Za savršeno otplesanu koreografiju iz spota australske pjevačice Sije, Marti, kako nam otkriva njezina mama Tajana, čestitke ne prestaju stizati, a prilika da pleše koreografiju koju je u spotu otplesala poznata američka plesačica Maddie Ziegler, danas 15-godišnjakinja, za Martu ima vrlo posebno značenje.

Emotivan i fantastičan pobjednički nastup Paole Valić Bekić u šestoj emisiji showa 'Tvoje lice zvuči poznato', plesnim nastupom pratila je 11-godišnja Marta Otročak, ekipna prvakinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici

Marti je nastup u emisiji 'Tvoje lice zvuči poznato' i plesanje na pjesmu 'Chandellier' ostvarenje sna. Rekla mi je da želi opet nastupati na TV-u, sa smiješkom kaže ponosna mama Tajana Grgec-Otročak. Marta je koreografiju iz spota uvježbala za samo dva dana, u čemu joj je pomogla i trenerica Petra Novosel, a dodatna motivacija da je savlada tako brzo bila je i činjenica što je talentirana 11-godišnjakinja ogromna obožavateljica plesačice Maddie Ziegler.

U našoj kući stalno se gleda Maddie, svi njezini nastupi, i pratimo je otkad pleše. Ona je Marti uzor, ali i mojoj starijoj, 14-godišnjoj kćeri Zari koja se također bavi plesom, otkriva Tajana koja je najprije i polagala nade u to da će se njezina prva kći baviti plesom i gimnastikom, ali onda je, iskreno priznaje, shvatila da je druga kći pet puta talentiranija.

Marta je ritmičku gimnastiku počela trenirati sa šest godina, što je zapravo kasno s obzirom na to da većina djevojčica počne vježbati već s tri godine. Njezin uspjeh time je još veći jer je u samo tri godine nevjerojatno puno napredovala te je lani postala ekipna prvakinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici.
Marta Otročak u emisiji 'Tvoje lice zvuči poznato' - 4 Gimnastičarka Marta Otročak pratila je nastup Paole Valić Bekić u emisiji "Tvoje lice zvuči poznato" Foto: Zadovoljna.hr

S nevjerojatnom lakoćom Marta Otročak izvela je i koreografiju u emisiji "Tvoje lice zvuči poznato", ali iza tih savršenih pokreta i plesne virtuoznosti stoje sati i sati mukotrpnog vježbanja.

Marta ima treninge šest dana u tjednu po šest sati svaki dan, a kada se priprema za natjecanje, i po osam sati dnevno. Za vrijeme školskih proljetnih praznika treninge je imala ujutro i popodne“
, ističe mama. Marta je članica Kluba ritmičke gimnastike Leda u kojem s njom na ekipnim natjecanjima nastupaju i vrhunska plesačica i Martina najbolja prijateljica Kala Krpan, Nola Pavić, a nekad i Lara Salamunić.

Kada njih tri skupa plešu, uvijek pobjeđuju. I to uvijek bude uvjerljiva pobjeda s 5, 6 bodova prednosti, ističe Tajana Grgec-Otročak. A kako Marta usklađuje svakodnevne višesatne treninge sa školskim obvezama?

Marta u svojoj osnovnoj školi Ljubljanica ima divnu učiteljicu Miru Jurić, čija se kći također bavila sportom, tako da savršeno razumije koliko Marta vremena potroši ne treninge. Uvijek nam izlazi ususret i kaže 'samo neka Marta trenira'. Bez njezina razumijevanja, sve ovo bilo bi nemoguće, sa smiješkom kaže ponosna mama male plesačice Marte.
Marta Otročak u emisiji 'Tvoje lice zvuči poznato' - 1 Jedanaestogodišnja Marta Otročak u emisiji "Tvoje lice zvuči poznato" (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju