Zagrebu ne nedostaje mjesta u kojem možemo popiti mirisnu jutarnju kavu ili hladno pivo tijekom toplih večeri, ali originalno uređeni kafići s posebnom pričom uvijek su najpoželjnija odredišta. A kada se pri tome mogu pohvaliti bajkovitim dvorištem s kućicom na drvetu onda je to mjesto koje se ne smije zaobići

Blizu Horvaćanke ulice, jedne od najprometnijih zagrebačkih prometnica smjestio se jedan od najmirninijih zagrebačkih kafića- 'Gin Garden'. Skriveno dvorište, djelomično natkriveno vinovom lozom te manjim dijelom popoločeno crno bijelim pločama priča neku sasvim drugu priču kojom dominiraju ruže, krastavci i orah.

Upravo kraljica cvijeća kao i kralj detoxa među povrćem čine 'Hendricks gin', nit vodilju ovog kreativnog zagrebačkog ugostisteljskog kutka. Latice ruža dočekat će vas na svakom stolu, a krastavci u koktelima s ovim poznatim džinom.

Načudesniji 'sastojak' ovog vrta je orah, odnosno predivno stablo oraha čija je krošnja došla do izražaja zbog – kućice na drvetu.

Bijelu kućicu iz koje se užetom u kantici spuštaju kokteli izgradili su Mario Piteša i Ivan Knežević, dok su ilustracije, čije se maštovitosti ne bi posramila niti ekipa iz Alise u zemlji čudesa, djelo studenata Likovne akademije nastavničkog smjera.

Ako se želite osvježiti, opustiti i iz užurbane svakodnevice zakoračiti u gradsku bajku pod krošnjom trešnjevačkog oraha – dobrodošli u 'Gin Garden'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju