Ako ste proteklih mjeseci prošetali zagrebačkom špicom i bacili oko na odabir obuće domaćih ljubiteljica mode, sigurno ste primijetili jedne specifične gležnjače koje smo viđali na svakom koraku. U pitanju su modeli brenda Inuikii koji je osvojio i Hrvatice. Povijest ovo brenda zapravo je vrlo kratka.

Galerija Gležnjače brenda Inuikii na zagrebačkoj špici Gležnjače Nowles brenda Isabel Marant na zagrebačkoj špici Popularne gležnjače u street style izdanju sa zagrebačke špice +3 Popularne gležnjače u street style izdanju sa zagrebačke špice

Osnovala ga je Cinzia Maag 2013. godine sa svojim sinovima Danilom i Alessiom, u želji da proizvodi luksuznu obuću i odjeću od organskih i održivih materijala.

Njihov fokus su zimski komad, a to se očituje i u samom nazivu brenda koji je zapravo složenica dvije riječi iz inuitskog jezika. Inu (privlačno) i ikii (hladno) zajedno tvore izraz ljepota hladnoće. To je ujedno i filozofija kojom se kroz svoj dizajn vode vlasnici brenda - lansiranje lijepih komada za hladno vrijeme.

Popularne gležnjače u street style izdanju sa zagrebačke špice Popularne gležnjače u street style izdanju sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Dosad su lansirali razne modele obuće, a damama sa zagrebačke špice posebno su se svidjele njihove gležnjače. Jedna mlada ljepotica za sebe je odabrala model u maslinastoj nijansi zelene boje koji se sjajno uklopio u kombinaciju sastavljenu od svijetlih hlača, crne dolčevite, kožnatog sako u crnoj boji i efektne zelene torbice.

Gležnjače brenda Inuikii Gležnjače brenda Inuikii (Foto: Inuikii)

Mnogi su zaključili kako vizualno podsjećaju na jedan model koji je godinama bio pravi hit i na našim ulicama. To su čizmice dizajnerice Isabel Marant pod nazivom Nowles.

Gležnjače Nowles brenda Isabel Marant na zagrebačkoj špici Gležnjače Nowles brenda Isabel Marant na zagrebačkoj špici (Foto: Cropix/Josip Moler/Isabel Marant)

Sličnost je očita jer su u pitanju gležnjače ravnih potplata, gotovo iste visine i s vrlo sličnim načinom vezanja. Najlakše ih je razlikovati po broju metalnih elemenata za vezice jer model Nowles ima pet sa svake strane, a Inuikii modeli tri.

Gležnjače brenda Inuikii na zagrebačkoj špici Gležnjače brenda Inuikii na zagrebačkoj špici (Foto: Cropix/Josip Moler/Inuikii)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju