Još jedan trend koji nam se ove godine vratio kako bi nam otvorio pogled i naglasio oči jesu glossy sjenila, odnosno glossy eyes. Žene su ga odmah prigrlile jer ga je zapravo jednostavno izvesti, a u videu koji vam donosimo u sklopu dm Beauty akademije Marta Tokić, dm beauty savjetnica, pokazat će vam i zašto.

Galerija Glossy eyes Maybelline paleta Lemonade Maybelline paleta Lemonade +1 L\'Oreal Woke up like this tekući highlighter

Za glossy eyes ne morate kupovati kremasta sjenila, sjajnih i tekućih tekstura, već taj look možete postići i s bilo kojim sjenilom koje imate kod kuće ako primjenjujete jedan trik uz ovih nekoliko koraka.

Kakvo sjenilo koristiti?

Za ovu tehniku šminkanja trebat će vam dvije nijanse sjenila iz istog kolorita. Svjetliju nijansu stavite na cijeli kapak, a tamniju na pregib i u kut oka.

''Glossy eyes najbolje izgleda u varijanti što tamnije, to efektnije, pa birajte tamnija sjenila. Zemljane nijanse izgledaju posebno efektno u ovoj tehnici'', savjetuje Marta Tokić.

Uz klasično sjenilo, dovoljan je još samo jedan proizvod

''Efekt sjanih kapaka, odnosno glossy eyes postižemo tako da na postojeće sjenilo koje smo stavili na kapak četkicom utapkavamo tekući highlighter'', otkriva dm beauty savjetnica Marta Tokić i u našem kratkom videu pokazuje kako se to radi.

Mnoge će se pitati i kako izbjeći razmazivanje ili skupljanje sjenila u kapcima prilikom nošenja tog looka.

''Razmazivanje ili skupljanje sjenila u kapcima izbjeći ćemo tako da na sve naše tekuće teksture stavimo puder u prahu. Znači, bilo da se radi o tekućem sjenilu ili tekućem korektoru, fiksiramo ga puderom u prahu i zatim nastavljamo dalje sa sjenilom, maskarom i slično'', ističe Marta.

Maskara ili ne?

U tehnici glossy eyes maskara se izbjegava samo ako osoba ima spuštene kapke, no Marta i za taj slučaj ima trik, odnosno rješenje.

''Možemo imati namazane trepavice uz ovaj look i kad imamo spuštene kapke ako uzmemo crnu olovku za oči koja je vodootporna i prođemo po svojim trepavicama. Tom tehnikom postižemo efekt maskare koja nam se ne lijepi ili preslikava na kapke'', kaže dm beauty savjetnica Marta.

Isprobajte ovu jednostavnu, a efektnu tehniku, a ostale make-up trikove za svaki dan pratite ovdje.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju