Legendarni američki dizajner i kostimograf Bob Mackie naziva Cher apsolutnom kraljicom gole haljine. Isti tvrdi kako je pjevačica prva promovirala ovaj popularan odjevni komad još prije četiri desetljeća. Američku pjevačicu i glumicu Cher često nazivaju kraljicom modne provokacije. U svojoj dugogodišnjoj karjeri nije se libila nositi odvažne kreacije koje su u prvi plan stavljale njezinu ženstvenu siluetu.

Galerija Cher na dodjeli Oscara 1988. godine u goloj haljini Boba Mackieja Cher i Michael Douglas 1988. na dodjeli Oscara Cher u haljini Boba Mackieja +2 Cher na Oscarima 1988. godine

Na Met Gali 1974. godine nosila je golu haljinu s potpisom omiljenog joj dizajnera Boba Mackieja koja je bila toliko drska da je završila na naslovnici Time magazina. Ta je čast u ono vrijeme bila rezervirana tek za svjetske vođe.

Na dodjeli Oscara 1986. godine nosila je statement dvodijelnu haljinu istog dizajnera koja je u potpunosti otkrila njezin fit trbuh.

Cher na Oscarima 1986. godine Cher na Oscarima 1986. godine (Foto: Guliver Image)

Riječ je bila o kreaciji koja je više nalikovala kostimu showgirl plesačice u Las Vegasu, nego haljini uzvanice na dodjeli nagrada Američke akademije. Cher je tvrdila kako je haljina izraz bunta protiv Akademijinog glasačkog tijela jer je nisu nominirali te godine za nastup u hvaljenom filmu "Maska" Petera Bogdanovicha.

No mnogi se slažu da je najviše prašine podigla s osebujnom kreacijom Boba Mackieja dvije godine kasnije kada je i osvojila Oscara za glavnu ulogu u filmu "Opčinjeni mjesečnom"

Cher na dodjeli Oscara 1988. godine u goloj haljini Boba Mackieja Cher na dodjeli Oscara 1988. godine u goloj haljini Boba Mackieja (Foto: Guliver Image)

Na pozornicu Shrine Auditoriuma u Los Angelesu zakoračila je u prozirnoj haljini koja nije dopuštala nošenje donjeg rublja, te pokrivala tek dijelove njezinog tijela. Dakako, tako nešto Oscar nikada dotada nije vidio.

Baš zato američki dizajner Cher naziva kraljicom gole haljine.

Cher i Michael Douglas 1988. na dodjeli Oscara Cher i Michael Douglas 1988. na dodjeli Oscara (Foto: Guliver Image)

Ona nikad nije izgledala vulgarno u ničemu što je nosila jer je imala prekrasno tijelo, a gole haljine nosila je s istom samouvjerenošću kao traperice i majicu, otkrio je Bob Mackie u jednom od intervjua američkom magazine Vogue. Od golog looka ne odustaje niti u sedmom desetljeću života, a mnoge je iznenadila kad se u svojem prepoznatljivom pozirnom kombinezonu pojavila i na prošlogodišnjoj dodjeli glazbenih nagrada Billboard.

Danas su gole haljine sastavni dio većine crvenih tepiha, a nose ih brojne slavne dame – od reality zvijezde Kim Kardashian, preko manekenki Gigi i Belle Hadid do pjevačkih diva Rihanne i Beyonce.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju