Svima onima koji se žale kako nemaju vremena za vježbanje, donosimo izvrsno rješenje. Riječ je o vježbi bez ikakvih pomagala koja će u samo dvije minute aktivirati sve važnije mišićne skupine, ubrzati metabolizam i pomoći vam da smršavite

Ova vježba toliko je jednostavna da je možete napraviti kadgod i gdjegod želite. S obzirom na to kako traje svega dvije minute, najbolji rezultate postići ćete ako je radite svaki dan, i to po mogućnosti prije ili odmah nakon posla.

Tijekom izvođenja vježbe aktivne su sve glavne mišićne skupine (ruke, leđa, prsa i noge), zbog čega će se vaše tijelo i probava odmah razbuditi.

Postupak izvođenja vježbe:
1. Stanite uspravno u raskorak nešto širi od ramena.

2. Spustite se u čučanj te dlanove stavite na pod ispred stopala.

3. Naslonite se na dlanove te se nogama spustite u položaj za sklek.

4. Spustite se na koljena i napravite samo dva ženska skleka.

5. Podignite se ponovno u niski čučanj (kao i na početku vježbe), uspravite se u početni položaj te odmah krenite s ponavljanjem vježbe.

6. Vježbu napravite u 5 uzastopnih ponavljanja.


Savjeti:

- Kako bi vježba bila što učinkovitija, pokušajte si izabrati tempo tijekom kojeg ćete izvesti svih pet ponavljanja, bez ikakve pauze.

- Ako ste početnik, krenite sporije te tijekom vremena ubrzajte izvođenje vježbe.

- Početnici neka se spuste u ženski sklek, no s vremenom, kada osjetite da vam vježba postane prelagana, zamijenite ga nešto težim, klasičnim (muški) sklekom.

- Kada vam vježba postane prelagana, umjesto da iz čučnja spustite noge u položaj skleka, poskočite i zauzmite odmah taj položaj.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju