Naše tijelo izražava emocije bolje od našeg lica. Upravo zato moramo biti svjesni da govor tijela može razotkriti što stvarno mislimo o drugima.

 

1. Osoba s kojom komunicirate vam se NE SVIĐA.

Najprije će vas izdati noge. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju često govore da su noge najiskreniji dio tijela. Ako ste u prostoriji s nekim tko vam se ne sviđa, nećete praviti grimase ili se duriti zbog toga što ne želite ispasti zločesti ili nesenzibilni. Međutim, stopala ćete nesvjesno okrenuti od osobe koja vam se ne sviđa.

Pretjerano vrpoljenje, nemir i nedostatak koncentracije znak su da vam nije ugodno u dotičnom društvu.

Isto vrijedi i za situaciju u kojoj imate prekrižene noge – automatski ćete ih usmjeriti prema osobama koje su vam simpatične, a ne prema onima koje vam se ne sviđaju.

Pretjerano vrpoljenje, nemir i nedostatak koncentracije znak su da vam nije ugodno u dotičnom društvu. Kada usred rasprave rukama gestikulirate rukama, a dlanovi su vam okrenuti prema dolje, to znači da želite nametnuti dominaciju u razgovoru i nemate namjeru odustati od svojih stavova.

2. Osoba s kojom komunicirate vam se SVIĐA.

Kada vam je ugodno u društvu neke osobe, automatski ste skloniji 'ležernijem' odnosu. Opušteni ste i mirni, nema naglih i iznenadnih pokreta tijela.

Uvijek ćemo se nagnuti prema ljudima koji su nam simpatični, glavom i ostatkom tijela. Razgovarat ćemo s njima raširenih ruku koje simboliziraju prihvaćanje, otvorenost i osjećaj povjerenja koje imamo prema osobi.

SAVJET PLUS: Govor tijela lako razotkriva i lažljivce. Provjerite koje reakcije upućuju na to da vam sugovornik laže. Ako se želite svidjeti objektu svoje žudnje, usvojite 7 poteza kojima ćete privući njegovu pažnju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju